Advokatsekretærer oplever meget

Min gode veninde Lise har arbejdet som advokatsekretær i en efterhånden ret lang årrække. Hun har været ansat på det samme advokatkontor i godt og vel 10 år, så hun er ved at være noget af en gammel rotte i faget.

Når vi er sammen, fortæller hun tit om nogle af de mere spændende sager, hun kommer i berøring med. Men hun er bestemt loyal i forhold til den tavshedspligt, hun er underlagt, så hun fortæller aldrig noget om, hvem de involverede parter er.

Lise arbejder hos nogle advokater i Aalborg, hvor vi begge bor, og en stor del af hendes arbejde består i at skrive breve til klienterne efter advokatens anvisninger. Men hun har også en del selvstændigt arbejde som for eksempel skødeskrivning, når der er tale om helt ukomplicerede hushandler.

Men det er selvfølgelig de mere celebre sager, der er de mest spændende, og det er dem, Lise tit fortæller om. En af hendes chefer er en meget benyttet skilsmisse advokat, og der opstår mange specielle situationer i forbindelse med en skilsmisse, og dem fortæller Lise gerne om.

Selv ville jeg have troet, at det oftest er slagsmål om forældremyndigheden over børnene, der fylder mest i skilsmissesager, men det er det slet ikke, fortæller Lise. Den slags har parret som regel på plads, inden en advokat overhovedet kommer ind i billedet.

Nej det er derimod bodeling ved skilsmisse, der fylder mest i folks bevidsthed i den situation, og det er ikke få historier om grådighed, jeg har hørt fra Lise.

Hvor var det godt, vi faldt lidt i snak med vores nye sommerhusnabo, bemærkede jeg til min kone, da vores køb af et sommerhus i Blokhus endelig var faldet helt på plads. Det var på et tidligt tidspunkt i forløbet omkring vores køb af sommerhus, at vi havde talt med ejeren af det sommerhus, der lå nabo til vores nye sommerhus.

Vi havde fået fremvist huset af ejendomsmægleren, og da det var overstået, kørte mægleren igen, mens vi stod og betragtede omgivelserne lidt. Naboen kom ud til os og hilste pænt på, og så var det, han fortalte os, at vi skulle passe godt på med en eventuel handel, for den daværende ejer af huset – som vi i øvrigt aldrig havde mødt på det tidspunkt – var kendt for at være en hård hund, der gerne ville presse citronen mest muligt i en handel.

Naboen anbefalede os direkte en bestemt advokat i Hjørring, som havde et godt kendskab til sommerhusets ejer og derfor på forhånd vidste, hvad man skulle holde særligt øje med. Min kone og jeg besluttede at tage mod det gode råd for at gøre mest muligt for ikke at blive snydt i en handel. Vi ville nemlig gerne købe huset, som passede fint til vores behov.

Derfor kontaktede jeg dagen efter pr. telefon den pågældende boligadvokat i Hjørring – http://www.hjulmandkaptain.dk/privat/fast-ejendom.aspx – og spurgte, om han ville ordne handlen for os. Det ville han godt og lovede at holde sælger i meget stram snor, og det endte da også med en handel, vi er tilfredse med.