Heath Ledger fra Brokeback Mountain er død

Den populære 28-årige skuespiller Heath Ledger, der døde tirsdag i sin lejlighed, nåede lige akkurat at spille sin rolle som Jokeren færdig i den seneste og længe ventede Batman film – The Dark Knight.

Den australsk-fødte Heath Ledger er vel nok mest kendt for sin rolle i filmen Brokeback Mountain, hvor han spillede sammen med Jake Gyllenhaal. Rollen som homoseksuel cowboy udløste en Oscar-nominering til Heath Ledger. Under optagelserne fandt han sammen med skuespillerinden Michelle Williams, som han har en datter med. Parret gik fra hinanden sidste år.

Ifølge venner kunne han ikke komme sig over skilsmissen fra Michelle Williams. Og han tilbragte det meste af sin tid alene – i selskab med alkohol og piller.
Ved flere lejligheder fortalte Michelle Williams, at hun stadig elskede sin eksmand. Men forholdet blev gjort umuligt af skuespillerens narkomisbrug og ekstreme humørsvingninger.

Der blev fundet mange former for medicin i Heath Ledgers krop. Men selvom undersøgelserne endnu ikke er helt færdiggjort, så tyder meget på, at Heath døde af en ikke tilsigtet overdosis. Det er tragisk, synes jeg.

Ledger fik sit Hollywood-gennembrud i ’10 Things I Hate About You’, men har også høstet stor anerkendelse for sine roller i film som ‘The Patriot’, ‘The Four Feathers’, ‘Ned Kelly’, ’Brødrene Grimm’ og ikke mindst ‘Monster’s Ball’. I en af hans sidste færdige film, ‘Candy’, spillede han narkoman. Og så nåede han altså lige at gøre Batman The Dark Knight færdig også.

Vi vil savne ham på det store lærred!