Serviceaftale på elscooter

person holding yellow and black digital device

Du har godt set de der italienske film, hvor der er scener fra fx Rom eller Napoli: Der er massevis af trafik. Der er små biler – Fiat – og så massevis af scootere. Vespa’er. De farer rundt. Støder ind i hinanden. Bilisterne eller førerne af scooterne skændes om, hvem der har skylden for ulykken, og så ender de med at gå på café og drikke kaffe sammen. Sådan er det jo slet ikke her i Danmark. Vi er meget private. Vi holder os for os selv, og er kun sammen med venner og bekendte, når vi får en invitation – eller selv inviterer.

Mange lejer en scooter

Men her på det sidste, er der en ny tendens, som minder lidt om Italien: Flere og flere mennesker begynder at leje en el-scooter med en serviceaftale. Det er lidt som om, at mange mennesker har opdaget to ting: Det er faktisk rart at komme i kontakt med andre mennesker – også selv om det kun er øjenkontakt. Det er billigt at køre el-scooter! Og ja, mange mennesker har økonomiske problemer lige nu. Der er dyre lån. Der er stadigvæk inflation.

Pengepungen er slunken – og kistebunden er skrabet. De mennesker har indset, at de slet ikke har brug for en stor benzinslugende bil. De har ikke råd til en af de nyeste el-biler. Og ja, det her problem med lade stationer til elbiler er jo bestemt ikke løst endnu. De har dog fundet ud af, at en el-scooter kan være en ret god løsning for dem. De behøver jo ikke at pendle flere km hver eneste dag. Hjemmearbejde er stadig tilladt – og faktisk påbudt af mange arbejdspladser endnu. Så bilen står bare og fylder nede på gaden, og ja, du betaler skat for at eje den i form af vægtafgifter og den slags.

En god elscooter er handy

Mange har derfor valgt at skille sig af med den store bil. Og de har valgt at udskifte den med en god elscooter, som de faktisk kan bevæge sig hurtigere med, end de kan med bilen. Især når vi taler om at skulle bevæge sig i storbyen.
Kort sagt: Min pointe er, at el-scootere er ved at blive meget populære. Dels fordi de – som sagt – er meget fleksible, dels fordi de er billige – både i drift og at købe – eller leje! Vi ser flere og flere af dem i gadebilledet.
Og hvad skal du så gøre, for at få den rigtige el-scooter? Og hvordan skal den finansieres?

Kortlæg dit transportbehov

Svaret er simpelt. Det første, du skal gøre, er at kortlægge dit transportbehov. Skal du pendle mere end en kort afstand hver dag? Har du brug for at scooteren også kan lades med dagligvarer? Hvordan er din økonomi? Har du råd til en ny scooter? Skal du købe en brugt el scooter? Er det bedste for dig ikke at binde dig økonomisk lige nu? Ja, så, skal du måske finde ud af, hvordan el scooter leje foregår og hvor du kan få en kontrakt for en kort tid. Jo, ligesom med biler, så er der mange muligheder med el-scootere: Du kan leje dem, købe dem – nye eller brugte.

Flere og flere overvejer denne smarte transportform.