Ekstrem træning og muskler

Ekstrem træning

Sommetider ville du ønske, at du aldrig havde kastet dig ud i projektet. Det her med at skulle bevise overfor omverdenen, at du er stærk, og kan klare ekstreme fysiske prøvelser. Sådan et Ironman event er ikke nemt at komme igennem. Det er måske også grunden til, at der altid er fokus fra medierne, når sådan et event finder sted i dit område. Du havde sådan set meldt dig til at deltage i dette års event. Men det bliver ikke til noget. Det ved du – og du har også sendt afbud. Fornuftigt nok. En anden entusiastisk Ironman kan få chancen for at gennemføre.

Sportsskade

Hvorfor sendte du afbud? Der er flere grunde. Den første – og vigtigste er, at du fik en sportsskade, som kræver, at du ikke farer ud og tror, at du bare kan køre din krop ud i det ekstreme. For det andet har du opdaget, at du meget hellere vil stille op til Sjælland Rundt på Cykel til næste år. Så du træner cykling. Både i fitnesscenteret og derhjemme. I fitnesscenteret bliver cyklingen kombineret med træning af musklerne. Derhjemme bliver cyklingen kombineret med godt vejr, naturen lige uden for døren og ønsket om at få købt den liter mælk, som I mangler til morgendagens morgenmad!

Du har oplevet en masse, dengang du var professionel sportsmand. Men det er slut nu. Du har penge i banken, og I har etableret et sikkert og godt liv her på Fyn. Du går sommetider lidt i spåner over at være nået så langt i dit korte liv. Men du har det ok med det. Der var jo den her alvorlige sportsskade, som du måtte komme dig over. Du fik tid til at tænke grundigt over tingene og nåede frem til den konklusion, at professionel sportsmand vil du ikke være længere. Du vil gerne modtage tilbud om sponsorater imod reklamering.

Firmaer der sælger massagepistoler

Du modtager også ofte gaver fra fitnesscentre, som er overbeviste om, at hvis de kan få nogle fotos sammen med dig, så vil deres virksomhed fungere bedre. Eller endda fra firmaer der sælger massagepistoler. Nu ved du bare, at sportsskader ikke kan undgås. Derfor træner du sammen med dine børn. Nede i husets kælder. Du ved, at dine børn har lært, at sportsskader kan være fatale for deres liv. Du ved også, at det ikke er forbudt at bruge hjælpemidler, så træthed og muskelsmerter ikke bliver et dagligt problem. Du har givet dine børn et kamera, så de kan holde øje med hinanden.

Du har også givet dem instrukser om, at de skal holde øje med hinanden: Det kan jo godt tænkes, at det gamle par Recovery Boots som din datter bruger som soveunderlag, ikke er ideelle til det brug. Du vil dog ikke ødelægge dine børns interesse for at udforske verden og de muligheder, de har i den. Derfor taler du ikke til dem om dine smerter, der er følgen af unødvendige sportsskader. Du er tavs som graven på det punkt. Du glæder dig over, at din familie har det fint, og at alle er her – lige i dag, hvor du fylder 70 – og stadig løber marathon løb.

Vigtige punkter at tjekke før køb

  • Hastighed og kraft – Hastigheden, målt i slag pr. minut, afgør hvor kraftigt massagepistolen virker. Lav hastighed er mere behageligt til sarte områder, mens højere hastighed går dybere ned i musklerne. De fleste pistoler har mindst 5 hastigheder, så du kan tilpasse intensiteten.
  • Antal hoveder – Standard er 3-5 forskellige hoveder til forskellige legemsdele og formål. Eksempelvis et fladt hoved til store muskelgrupper og et kugleformet til mindre områder. Overvej hvilke hoveder der er relevante for dig.
  • Støjniveau – Massagepistoler støjer naturligt på grund af vibrationerne. Men der er stor forskel på modellerne. Hvis du foretrækker diskretion, så tjek støjniveauet i dB.
  • Vægt og størrelse – En tungere model giver mere kraft, men er mindre behagelig at holde. En lettere model er nemmere at håndtere. Størrelsen afhænger af om du vil opbevare og transportere den.