Brusedør eller væg?

Bag brusedøren

Nu, hvor I har købt et stort og lækkert hus, så skal I selvfølgelig lige have de sidste detaljer på plads. Det handler om det store badeværelse. Der skal bygges om, fordi den vaskesøjle, der allerede står i det, står et helt skørt sted. Det gamle badekar skal også ud. Det er et stort skrummel, der bare tager plads. I stedet for har I overvejet at få sat to brusere op og få afskærmet ud til resten af rummet ved hjælp af en af de store brusevægge på specialmål, som I har set, man kan få. Det vil give rummet et lettere udtryk – og det vil blive meget mere funktionelt og stilrent.

Hvilken type glas?

I er dog ikke helt enige, om det skal være en brusevæg med farvet, klart glas, eller om det bare skal være en væg med klart glas. En ting er I dog enige om: Det skal være en af de brusevægge, der har fået sådan en antikalkbelægning, så der ikke ser totalt snavset ud, lige så snart det første brusebad er taget. I har set, at man kan få sådan nogle brusevægge, der kan stå frit i badeværelset, så der er fri adgang til bruserne fra to sider. Brusevæggen skal altså stå parallelt med badeværelsets væg. Det giver et meget let og flot indtryk. Meget eksklusivt uden egentlig at være en dyr løsning.

Det, som I bare skal tage stilling til, er, hvor stor, brusevæggen skal være – altså højde og længde. Og så skal I lige overveje, om I faktisk godt kan lide den holder med integreret bruser, som den slags brusevægge kommer med. Der findes forskellige modeller, så I bør lige undersøge, hvilken én, der passer bedst til jeres stil. Måske skal den specialfremstilles. Det må I tale med leverandøren af brusevæggene om. Jeg er sikker på, at I får et lækkert og funktionelt badeværelse.

En brusedør til brusenichen

Nu er du altså godt træt af altid at skulle tørre badeværelsets gulv op, efter at din datter har taget sit brusebad. Hun gør meget ud af sin personlige hygiejne, men hun er altså ikke så god til lige at tage hensyn til andre. Det indebærer, at hun ofte efterlader et vådt gulv på badeværelset – lige der, hvor brusenichen er. Det kan faktisk være lidt farligt. Forleden gled du på det våde gulv, og du var lige ved at falde. Du har derfor besluttet dig for, at der skal en brusedør i brusenichen. Og du har talt med store ord til din datter om, at hun skal huske lige at tørre gulvet efter sig. Derfor har du kastet dig ud i at undersøge, hvad der skal til for at få sat en brusedør op ude på badeværelset. Det er et projekt, som du slet ikke føler dig sikker på. Hvem ved noget om brusedøre?

Hvad koster den slags?

Spørgsmålene vælter ind over dig: Hvor meget koster en brusedør? Er den holdbar, eller går den itu, hvis den får et slag? Er den nem at holde ren? Det ser jo ikke så kønt ud med en brusedør, der er fyldt med kalkpletterne, som vandet afgiver. Hvor bred er en brusedør? Kan du få den lavet specielt til din bruseniche? Og det store spørgsmål, som du slet ikke tør sige højt: Hvordan sætter man en brusedør op i en bruseniche?

Bare rolig. Du kan finde en brusedør, der passer til din bruseniche. Du skal bare sørge for, at du anskaffer en godkendt brusedør. Godkendt, hvad er det? Ja, en godkendt brusedør betyder, at den er fremstillet efter de gældende regler, og at den lever op til minimumskravene for sikkerhed. En godkendt brusedør går ikke i stykker. Og det her med at få brusedøren sat op er der mange løsninger på. En montør vil hurtigt kunne udføre arbejdet.