Jul i London

Skal du holde jul i London i år? Eller skal du over og se på billige julegaver i London? Den engelske hovedstad er ikke så langt væk, og der er masser af gode julegaver at finde i byen. Og hyggen på en miniferie op til jul til London – DEN er på plads!

Lad det være slået fast fra start: Det er IKKE særligt meget billigere at købe julegaverne i London frem for herhjemme. Til gengæld byder millionbyen på masser af jule-indkøbsmuligheder du aldrig finder i Danmark.

Samtidig kan du midt i al juletravlheden drikke afternoon tea og spise cucumbersandwich som en indfødt englænder. London er et charmerende sted – også i juletiden.

Chancen for at kommer hjem med gaver der vil overraske og imponere er meget stor. London byder på den ene butik efter den anden, med masser af eksklusiv varer som du ikke kan købe i Danmark.

 

Find billige flybilletter til London

Det er hurtigst at flyve til London. Blandt andet SAS, Sterling og Ryanair flyver fra Danmark til London fra København, Århus, Billiund og Esbjerg. Og hvorfor ikke spare lidt på de dyre flybilletter? Der er jo masser af gode steder på nettet, der hjælper dig med at finde de billige flybilletter til London og masser af andre steder. Og hotel i London også selvfølgelig.

Du kan i øvrigt læse en masse mere om hotel og ferie, hvis du har lyst!

London er hovedstaden og den største metropolregion i England og Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland. Som byens kerne beholder City of London  stadig omtrent sine middelalderlige grænser; men siden senest 1800-tallet har navnet “London” også refereret til hele den metropolis, der har udviklet sig omkring selve byen. I dag udgør størstedelen af denne konurbation Londons region og Greater London, med sin egen valgte borgmester og byråd.

Som en vigtig bosættelse i mere end to årtusinder går Londons historie tilbage til sin grundlæggelse af romerne. Siden grundlæggelsen har London været center for mange vigtige bevægelser og fænomener gennem historien, såsom den engelske renæssance, den industrielle revolution og nygotiske-arkitektur. I lyset af dette er byen blevet en af de mest populære turistdestinationer i verden, og byen tiltrækker stadigt flere mennesker på grund af sin økonomiske vækst. London har tre verdensarvssteder; disse er Palace of Westminster, Tower of London og den historiske bosættelse Greenwich. Byen er en af verdens ledende kommercielle, finansmæssige og kulturelle centre, og dens indflydelse på politik, uddannelse, underholdning, massemedier, mode og kunst bidrager alle til dens status som en vigtig verdensby.

London har en officiel befolkning på 7.560.000 pr. midt-2007 inden for grænserne af Greater London og er en af de største byer i EU, målt på befolkning. Metropolregionen estimeres til at have en befolkning på mellem 12 og 14 millioner. London har en varieret befolkning målt på både folkeslag, kulturer og religioner, og over 300 forskellige sprog tales inde for byens grænser. Byen er desuden en international transporthub med sine fem større lufthavne i området, samt en stor havn. Byen er den største luftfarts-hub i verden, og Heathrow Lufthavn har flere passagerer end nogen anden lufthavn i verden.