Pia Kjærsgaard trækker sig

Pia Kjærsgaard trækker sig som formand for Dansk Folkeparti! Det gør Pia Kjærsgaard og overlader roret som partiformand til Kristian Thulesen Dahl. Men hvorfor stopper Pia Kjærsgaard som formand? Der er i skrivende stund ikke sluppet noget ud om baggrunden for, at Pia Kjærsgaard ikek står som politisk leder af “sit parti” længere. Hun vil dog fortsætte som værdiordfører, og der er nok ikke den store tvivl om, at Pia vil tegne en væsentlig del af værdipolitikken for DF i årene frem – for Pia Kjærsgaard genopstiller til næste valg.

At hun genopstiller bør vel udelukke spekulationer om sygdom etc.? Update: “Jeg har oplevet så mange gange, at en partiformand er gået på en dårlig måde. Enten er blevet gået, tvunget ud, eller har tabt et valg efter en kanondårlig valgkamp. Så har jeg tænkt, at det skal aldrig overgå mig,” siger Pia Kjærsgaard til Berlingske.

Men hvem er Pia Kjærsgaard?

Pia Kjærsgaard voksede op på Østerbro i København. Efter forældrenes skilsmisse boede hun hos sin far, men flyttede senere sammen med sin mor og dennes nye mand. Hun gik på Gentofte Skole 1954-63, og efter 9. klasse kom hun i lære i en kjoleforretning. Hun fravalgte dog dette for en stilling som kontorelev i et forsikringsselskab – en stilling hun senere opgav til fordel for en stilling i Aller Press. Efter eget udsagn opfattede hun familien som kernen i samfundet, og hun var indledningsvis ikke politisk interesseret. Pia Kjærsgaard var hjemmegående, så længe hendes børn var små, men en politisk interesse spirede samtidigt. I 1978 blev hun hjemmehjælper, tog hun sit pigenavn tilbage og begyndte som læserbrevsskribent. Det samme år meldte hun sig ind i Fremskridtspartiet.

Pia Kjærsgaard er Ridder af Dannebrog af 1. grad, er Dansk Folkepartis stifter og formand og folketingsgruppens politiske ordfører. Hun er gift med Henrik Thorup, og parret har to voksne børn. Pia Kjærsgaard er født den 23. februar 1947 i København som datter af farvehandler Poul Kjærsgaard og husmoder Inge Munch Jensen. Udvalgsposter: Kulturudvalget, Udenrigsudvalget, Det Udenrigspolitiske Nævn, OSCE’s Parlamentariske forsamling. Stedfortræder i Dansk Interparlamentarisk Gruppes bestyrelse.

Hvilken indflydelse havde/har Pia K?

Set her fra redaktionen er der slet ingen tvivl om, at hun og hendes parti – Dansk Folkeparti – har en væsentlig del af æren for, at indvandringen til Danmark ikke er eksploderet fuldstændigt. Og det er en bedrift, alle danskere bør være hende evigt taknemmelig for. Se blot, hvor skidt det går med så mange af de, der er sluppet ind. Og med deres efterkommere.

Desværre (set med vores øjne) er DF og Pia Kjærsgaard på mange andre områder for rød til, at vi ville kunne stemme på hende.

Hvad tror du? Vil det være et fremskridt eller et tilbageskridt for DF, at Pia Kjærsgaard ikek længere er formand?