Livvagterne

Livvagterne er den seneste satsning fra DR til underholdning for familien Danmark. Måske ikke for de alleryngste trods alt. Men efter at have set seriens første to afsnit, står det klart, at der er dømt god underholdning de næste mange søndage frem. Livvagterne er velskåret og tilpas intens til at holde seerne fangede gennem hvert afsnit. Og ganske aktuel med henvisninger til dræbte danske soldater i Afghanistan osv. I Livvagterne er der også et “forbudt forhold” mellem en minister og en kvindelig MF. Rent guf.

Om serien Livvagterne

Danmarks Radio skriver selv på deres hjemmeside om serien: “Livvagterne er en tv-serie om en række mennesker i samfundets tjeneste – og om deres anstrengelser for at værne om den danske, demokratiske grundtanke i en foranderlig og ustabil verden. Dermed bliver serien også en aktuel beretning om sameksistens på tværs af meninger, vilkår og tro.

Livvagterne er sidste del af forfatterparret Mai Brostrøm og Peter Thorsboes krimi-trilogi, der begyndte med ‘Rejseholdet’ og fortsatte med ‘Ørnen’. Begge serier tiltrak sig ikke blot dansk og nordisk, men i høj grad også international opmærksomhed – og begge blev hædret med en International Emmy Award.

De enkelte roller i Livvagterne

Jeg vil i dette og de kommende indlæg fortælle lidt mere om de enkelte roller i serien Livvagterne. Oplysningerne om rollerne har jeg fundet hos Danmarks Radio, så derfor vil jeg gerne takke dem for informationerne.

Cecilie Stenspil spiller Jasmina El Murad

I Livvagterne er en af de bærende hovedroller den unge politikvinde Jasmina – spillet af Cecilie Stenspil. Hendes danske mor og egyptiske far, som er henholdsvis kunstkonservator og professor i psykologi, besluttede i 1981 efter mordet på Anwar Sadat, at forlade Egypten og slå sig ned i moderens hjemland – det åbne og frisindede Danmark, hvor faderen tidligere havde givet forelæsninger på Århus Universitet.

Et drabsforsøg på Jasminas far blev afgørende for beslutningen om at emigrere. Han overlevede uden fysiske mén – men den lille Jasmina fik en skramme på sjælen, som i hendes voksenliv dog er vendt til handlekraft i stedet for frygt.

Jasmina og hendes søster Aisha voksede op i en lejlighed i midtbyen i Århus. Forældrene lagde stor vægt på, at de skulle integrere og uddanne sig. Jasmina har altid været en slider og kom, efter en flot studentereksamen, direkte ind på medicinstudiet. Men da hun får et studenterjob i politiet som arabisk tolk, går det hurtigt op for hende, at pulsen i politiarbejdet passer hende langt bedre end studiet. Hun vælger politiuniformen frem for den hvide kittel – til forældrenes store fortrydelse. Læs resten af Jasminas historie på DR’s hjemmeside.

Ser du også Livvagterne?

Ser du også den nye serie fra DR hver søndag? Lad os høre, hvad du synes om den? Og kan du også godt lide den rolle, Cecilie Stenspil spiller i serien?