Madlavning som vor mor gjorde det

Det er alligevel hyggeligt – det der med gammeldags mad. Og der er altså retter, som unge og yngre næsten ikke kender til nu om dage – men som de så elsker at spise, når de præsenteres for det. Jeg kan huske mim mors køkken, hvor den gode gamle stegeso ofte kom i brug. Ved du, hvad en stegeso er? Hvis du ikke gør, kan du se en stegeso fra Römertopf her. Det er simpelthen en fantastisk måde at ave for eksempel en flæskesteg på 🙂 Men der er jo andre gamle og alligevel yderst nyttige ting fra min mors køkken, der i dag næsten er gået i glemmebogen.

Trykkoger – en glemt genialitet

Trykkogeren kendes af de fleste af lidt ældre årgang, men af mærkelige årsager er den gået lidt i glemmebogen. Og det er en stor skam. Hvis du ikke kender til trykkogere, kan du se lidt om sådan et vidunder her – trykkoger forklaring.

Når det så er sagt, så kunne det da være fedt med en lille debat her om, hvorfor de gamle dyder i køkkenet ser ud til at blive glemt. Skyldes det, at kvinder er blevet dovne? At de bare ikke gider lave så meget? Jeg tror det – men hvad tror du?