Nattøj og hjemmesko

Hygge i pyjamas - uden hjemmesko

Kan du også godt lide at gå rundt derhjemme i nattøj og hjemmesko til langt op på formiddagen en søndag formiddag? Der er da intet hyggeligere? Sen morgenmad med god ost på et stykke godt rugbrød, friskbrygget kaffe og en IPad i hænderne, hvor man bare sidder og læser sine aviser. I nattøj og hjemmesko. Det er altså hyggeligt. Især om vinteren. Når det er koldt, og man måske også tænder et hyggeligt lys.

Sommertiden

Men hvad så om sommeren? Det bliver jo lidt for varmt om fødderne med hjemmeskoene på – og det er samtidigt også for koldt om fødderne, hvis man ikke har hjemmesko på, fordi marmorgulvet er koldt. Hvad gør man så? Ja, for det første så gør man det, at nattøjet ikke er den tunge udgave, men blot er lettere. Dernæst sørger man for, at man køber et par lettere hjemmesko, der lader tæerne ånde. Du kan finde den slags hjemmesko til kvinder og til mænd. De findes i alle store skoforretninger. Og nej, jeg taler ikke om sandaler. Du vil nemlig gerne sidde ude på terrassen og nyde morgenen om sommeren.

Dame hjemmesko

Jeg taler om ganske almindelige dame hjemmesko, der ofte er lavet af gummi eller plastik. De kaldes for flikflakkere! Ja, den slags sko kan også bruges som hjemmesko. De er ikke kun skabt til brug på stranden. Og vi er mange, der har fundet ud af, at de er rare at have på om sommeren. Også derhjemme. De er skridsikre, så hvis der lige er blevet vasket gulve, eller hvis der har været et regnskyl på terrassen, så risikerer du ikke at glide og falde.

Naturligvis kan du også købe andre hjemmesko, der er lige så gode på en varm sommerdag. Men anbefalingen herfra er flikflakkere, fordi dine fødder og tæer kommer ikke til at svede. Du kan derfor bedre nyde duften af frisk kaffe.