Vinduesfolie?

painter, house, foil

I har juleferie. Lige indtil den 3. januar. Fedt. Skønt med at kunne finde tid til både at slappe af og at være sammen – hele familien. Og skønt, at der også bliver tid til at få lavet budgettet for 2023 – og så skal der jo også planlægges. I skal have blandt andet finde en eller to weekender i løbet af foråret, hvor I kan få sat den der folie til vinduer op, og som bevirker, at I får et bedre indeklima. I har længe gået og lavet den slags små forbedringer i huset. Og ja, I fik sat nye vinduer i det for nogle år siden. Almindelige termoruder og uden at have læst denne først: Skærme mod solen. Men I opdagede, at i de rigtigt varme sommerdage, hvor solen bare brager ind i rummene, så blev der virkeligt ubehageligt varmt i huset. Det ville I gøre noget ved. I har derfor længe været på udkig efter en god løsning, som ikke bare er at sætte nogle lette gardiner op ved vinduerne.

Den særlige vinduesfolie

For nyligt – sådan ved et tilfælde – så I en reklame for solfilm til vinduer. Og ja, det er løsningen. I har derfor givet hinanden en fælles julegave: I har købt folie til vinduerne i huset. I undersøgte markedet grundigt og fandt ud af, at der er nogle forhold, som I skulle tage højde for:

Hvilken type vinduer har jeres hus: Er det de der såkaldte lavenergivinduer? Eller: er det almindelige termoruder? I fandt ud af, at det spiller en rolle. Der findes nemlig folie til vinduer, der kan monteres udvendigt og der findes også folie til vinduer, der kan monteres indvendigt. Folien til vinduer, der kan monteres udvendigt, egner sig godt til lavenergivinduer. I fandt dog ud af, at folie til termoruder, som dem I har i jeres hus, kan sættes op indvendigt. Og det gør jo arbejdet noget lettere.

En weekends arbejde

Det betyder faktisk, at I kan få sat folien på vinduerne i en weekend, hvor det regner. I behøver ikke at vente og afse, om vejret holder, for at få sat folien op. Det er en kæmpe fordel for jer, fordi I så selv kan bestemme, hvornår det skal ske. Da I har et meget rigt socialt liv, så kan det være lidt svært at finde tid til det. Så da I så, at I kan købe folie til vinduer, der skal sættes op indvendigt, så valgte I at give hinanden den i julegave. I har derfor brugt tid på at måle vinduerne op. I har fundet helt præcist den type folie, der passer til jeres behov: At holde huset køligt om sommeren og at skærme imod det skarpe sollys.

I fik bestilt tilstrækkeligt med folie via internettet – og ja, I behøvede jo ikke at pakke den ind som julegave. Den blev leveret til jer her lige inden jul. Og nu står den så og venter på, at I finder tid til at sætte den op. Og ja, I behøver jo ikke at beklæde alle vinduerne med folien på en enkelt weekend. I kan lige så stille og roligt tage den tid, I har brug for. I blev faktisk overraskede over, at der findes folie til så mange forskellige formål.