Vinduesfirmaer på Sjælland

Forår i Danmark

Vi har endelig fået bedre vejr. Det er blevet lunere, og ja, foråret er her allerede. Om få uger er det påske. Og lige om lidt, så er vi allerede inde i maj. Det kan vi godt høre og se. Alle er forårskåde. Hundene er livligere under de daglige gåture. Der sker en masse i folks haver. Bedene bliver ordnet. Der bliver måske sat et stillads op, fordi der er et projekt, der skal udføres på huset: Vinduerne skal måske udskiftes. Eller tagrenden skal tjekkes. Det er den årstid, hvor vi lige pludselig bliver meget aktive. Vi sætter projekter i huset og haven i gang.

Tid til nye vinduer

Sådan er det også i jeres hus. I har nemlig besluttet for endelig at få sat nogle bedre og mere miljøvenlige vinduer ind i huset. Der skal simpelthen nye vinduer overalt. Det er også på tide. I har ejet huset i 11 år nu. Det er et hus fra engang tilbage i 1930’erne, og det ser virkeligt ud, som om at vinduerne aldrig er blevet udskiftet. I har dog passet og plejet dem. Med både maling og beskyttelsesmidler imod vejr og vind. Men nu, hvor priserne på energi er skyhøje, har I besluttet at tage det sidste, lille skridt for, at jeres bolig bliver totalt gennemisoleret. I har derfor undersøgt, hvad vinduer koster, og hvori forskellene mellem vinduer fra Velfac og vinduer Rationel ligger. I kan egentlig ikke se den store forskel.

Men hos et af de to firmaer så I, at man kan købe noget, der hedder ’energivinduer’. Det er vinduer, hvor der er lagt en form for en membran ind imellem ruderne, som skulle bevirke, at de virker ekstraisolerende, fordi de kan kaste solens lys tilbage. Det var en lidt besværlig forklaring på hjemmesiden. Men der var nogle regneeksempler på, hvor meget man kan spare på varmeregningen ved at anvende den slags vinduer i sin bolig.

Priser på nye vinduer

Det er grunden til, at I tilkaldte en montør, som kom og talte, hvor mange vinduer I har brug for. Han målte dem alle sammen. Det tog sin tid. Men efter en eftermiddag, hvor han arbejdede koncentreret, og hvor alle målene blev skrevet ned i en lille bog, var han færdig. Der kom så et tilbud fra ham nogle få dage senere. Det kom via mail. Emnelinjen sagde bare: ”Nye Vinduer”. Tilbuddet var lidt billigere end han først havde antaget. Han begrunder det med, at han har undersøgt sagerne sammen med sin energiekspert, og kan se, at I vil kunne få et rigtigt fint, miljøvenligt hus ved at bruge vinduer fra både Velfac – se her – og Rationel.

Det var glædeligt

Hans tilbud vakte selvfølgelig glæde hos jer. Der bliver penge tilbage til at kunne tage på en lille ferie til sommer. Bare en enkelt uge. Dejligt. I har derfor skrevet til montøren, at I vil gerne acceptere hans tilbud. I har også spurgt ham om, hvornår han kan påbegynde arbejdet – og hvornår han tænker, at det vil være afsluttet. Lige nu venter i på svar fra ham. Det bliver så godt at få nye vinduer i huset. Og til en favorabel pris.