Hårdt miljø for biler

Dansk vinter

De fleste bilejere ved godt, at de skal sørge for, at deres bil bliver undervognsbehandlet jævnligt. Normalt siger man, at det skal ske hvert tredje eller fjerde år. Det kommer lidt an på hvilket middel den blev behandlet med forrige gang. Det er dog de færreste bilejere, som ved, at de egentlig bør sørge for, at deres bil får en undervognsbehandling, selvom den er helt ny. ”Hvorfor dog det?”, tænker du sikkert. ”Der er da garanti på bilen i så og så mange år.” Der er en meget simpel grund til, at du skal undervognsbehandle en ny bil meget hurtigt, efter at du har anskaffet den:

Danske forhold

Danmark producerer ikke selv biler. Og de biler, som vi importerer, er ikke specialdesignede, så de kan tackle de udfordringer, som det danske klima udsætter en bil for! Her i landet er her meget fugtigt. Det ved vi alle sammen. Sand og salt, som bliver kastet på vejene, om vinteren suger fugt til sig. Men det bliver også kastet op på bilens undervogn, når vi kører på dem. Det kan derfor nemt ske, at der sætter sig ’fugtige stænk’ af sand og salt på bilen, som senere kan udvikle sig til rust. Og da vi bruger bilen dagligt, så kan det blive til mange stænk, der kan true bilens undervogn.

Nye biler ruster også

Så hvis du har fået en ny bil – uanset om det er en hybrid, el, benzin eller dieseldrevet bil – så bør du altså sørge for at få givet den en undervognsbehandling. Det vil sikre, at du beskytter din bil imod rustskader. Og ja – måske er din bil behandlet med en galvanisering. OK, det er fint. Men læs lige betingelserne for garantien, som du fik. Deri beskrives det nemlig ofte, at garantien imod rust ikke er så lang som for andre dele på bilen. Dette skyldes, at galvaniseringen skete længe inden stålpladerne, som bilen er bygget af, blev stanset ud. Der er derfor ikke fuld beskyttelse på bilens undervogn. Det kan der bare ikke blive. Monteringen af bilen har jo også medført, at der er blevet boret huller i pladerne, så de kunne blive bygget til en bil.

På Fyn er det nemt

Og hvor skal du så have din nye bil til undervognsbehandling? Ja, det kommer jo helt an på, hvor du bor. Du kan fx søge på nettet efter ”undervognsbehandling i Odense”, og du vil hurtigt finde et servicecenter som Fyns Undervognscenter, som ligger tæt på din bopæl, så du kan sende bilen til behandling der uden at skulle ret langt væk. Du kan muligvis også booke tid til undervognsbehandlingen online hos det pågældende servicecenters hjemmeside. Er det et servicecenter, der har orden i tingene, vil du sikkert også få et tilbud om at få stillet en lånebil til rådighed i de dage, som selve undervognsbehandlingen finder sted.

Undersøg det, og få din bil afsted hurtigst muligt. Du vil være glad for at få det gjort. Du ved nemlig, at din bil ikke vil blive ramt af de første fugt- eller rustskader efter kun ganske få års levetid.