Bedste feriesteder?

Jeg har fået udlængsel igen. Det lyder forfærdeligt gammeldags. Det er det måske også. Men jeg er faktisk sikker på, at jeg ikke er den eneste, der gerne vil ud at rejse igen snart. Meget snart. Jeg har jo slet ikke været i nærheden af en lufthavn i de sidste 12 måneder. Det er bare for dårligt. Jeg plejer jo at rejse, måske tre eller fire gang, om året. Det behøver ikke at være lange transatlantiske rejser. Bare små rejser. Fra København til Stockholm eller London. Eller Rom. Små ture. Hvor jeg kun lige har tid til at gå på et af de kunstmuseer, jeg vil se, shoppe lidt, nyde lidt alene tid og bare sidde på mit hotelværelse sent om aftenen og tegne kruseduller i min kalender.

Savner camping i Kroatien

Det har ikke været muligt for mig at komme afsted. Ligesom det ikke har været muligt for så mange andre mennesker. Men her på det sidste har min udlængsel altså virkeligt meldt sig. Bare på en anden måde, end den plejer: Jeg har sådan set ikke lyst til at flyve et eller andet sted hen. Nej. Slet ikke. Jeg vil gerne på campingferie! Det lyder måske mærkeligt i dine ører. Især hvis du kender mig. Så ville du aldrig turde sætte camping og mig i samme forbindelse. Sandheden er dog, at jeg har utroligt dejlige minder fra forskellige ferier, jeg var på sammen med mine forældre. Et eksempel: Vi var taget på camping i Kroatien for 10 år siden. Jeg oplevede et dejligt land, hvor jeg ikke kunne forstå sproget. Jeg kunne bare mærke venligheden og gæstfriheden. Og den følelse har brændt sig fast hos mig. Nu overvejer vi at besøge et stort badeland der næste gang.

Camping i Frankrig er også godt

Et andet eksempel er en camping i Frankrig, hvor vi boede på en plads, hvor der både var massevis af legeplads, badestrand og lækker mad.

Det sidste er, hvad min far sagde. Han er madglad og elsker fiskesuppe. Jeg bryder mig ikke om fisk, men fik altid lov til at få en ekstra portion is til dessert, efter at mine forældre havde gnavet sig igennem hummer, muslinger og andre grimme skaldyr.

De minder er ligesom ved at bide sig fast. Jeg vil helt bestemt forsøge at overtale min kæreste til at tage med mig på camping i Italien til næste år. Jeg vil forsøge at overbevise ham om, at det er helt ufarligt at møde andre mennesker, der også er på campingferie.Viste ham en artikel om at køre selv endda.

Gardasøen er altid et hit

Jeg vil overbevise ham om, at camping ved Gardasøen slet ikke er en dårlig ide. Ferier behøver ikke altid at ske ved strandene. Man kan lære meget om naturen ved en sø. Og man kan nyde det vidunderlige landskab i fred og ro. Også selv om man er på campingferie. Jeg tror, at jeg vil satse på, at vi kan rejse frit i løbet af den kommende sommer. Og ved du, hvad det betyder? Det betyder, at jeg skal på nettet nu for at kigge efter campingferier. Måske kan vi komme afsted allerede i begyndelsen af juli. Det vil være rigtigt rart at tænke på her i de mørke vinterdage. Eller måske skal vi se nærmere på at leje en ferielejlighed dernede?