Charterrejser og forsinkelser

man sitting on gang chair with feet on luggage looking at airplane

Nu har I stået i kø i ret lang tid for at kunne aflevere kufferterne inden i skal gå om bord på flyet. I er lige ved at være de næste i køen. Børnene er lidt utålmodige. De glæder sig. I skal til Marokko. I har brugt tid på at lede efter charterrejser til fremmede steder, og valget faldt på Marokko. Det bliver spændende. I når hen til skranken. Kvinden, der betjener jer, er venlig og smiler til børnene. Spørger dem, om de glæder sig til at komme til Marokko. De svarer høfligt, at det gør de. I smiler takker kvinden og går op i afgangshallen. Og hvad sker der så?

Åh nej – flyet er forsinket

Lige præcist, det, der ikke må ske, når man er en familie, der skal på ferie. Det bliver annonceret, at I kan forvente en flyforsinkelse på ubestemt tid. Forsinkelsen skyldtes nogle problemer i en af flyets motorer, som bevirkede, at det først vil kunne lette fra Marokko om få minutter. I vil få flere oplysninger løbende. Du og din hustru kigger på hinanden. Den fælles tanke: Hvordan får vi slået så lang tid ihjel her i afgangshallen med to forholdsvist små børn? Din hustru trækker på skuldrene. Smiler. ”Vi må kigge på legetøj i forretningerne. Vi må spise noget mad på en af cafeerne, og vi må bare få tiden til at gå.”

Find et roligt sted

Du kigger dig omkring. Du vil finde et fredeligt sted, hvor I kan sidde og sludre, så du ikke skal stå og bære på hele familiens håndtasker og rygsække. Det bliver en lang rejse. Du takker de højere magter for, at I valgte en charterrejse. I bliver nemlig hentet i lufthavnen, når I ankommer – og kørt direkte til jeres hotel, hvor I skal bade i en børnepool, nyde solen og bare slappe af i en uge, inden I skal hjem til foråret her igen.