Teaterundervisning på efterskole

Drama og teater elev

Det er altid svært at skulle indse, at et barn er ved at blive et selvstændigt menneske. Du kender godt til det. Hvis du fx har et barn, som er i 16 – 17 års alderen. Der har måske allerede været en del konflikter imellem jer vedrørende hvornår dit barn skal være hjemme efter en fest. Der har måske også været en del småskænderier om, hvornår der skal være ryddet på inde på sønnens eller datterens værelse. Helt sikkert har der også været diskussioner om, hvad der er retfærdigt. Men her i år har det også været lidt ekstra svært for dig.

Hun vil på efterskole

Din datter ville nemlig gerne på efterskole. En teater og drama efterskole som denne. Hun har sans for det der med skuespil og drama. Og ja, hun elsker at spille musik og danse. Det, der var svært for dig, var, at hun viste sig at være meget selvstændig. Det var svært for dig at indse, at hun ikke havde problemer med at skulle bo et andet sted end hjemme hos jer. Det var heller ikke nemt at se, at hun faktisk er en lille leder. Hun er jo meget populær på teater efterskolen, fordi hun altid er parat til at hjælpe en klassekammerat, der måske har et problem. Og ja, det sværeste for dig var nok at give slip på hende. Ikke sådan at forstå, at du ville binde hende fast. Det var bare svært ikke at savne hende frygteligt meget. Men efterhånden som hendes år på teater efterskolen er ved at være omme, har du efterhånden lært, at den kærlighed, som du har overfor hende, ikke er blevet mindre. Og hendes kærlighed til dig er heller ikke blevet mindre, selvom I ikke er sammen hver dag.

Gode weekender hjemme

De weekender, hvor hun har været hjemme på besøg, har der været gode og glade samtaler. Hun har fortalt om livet på efterskolen. Hun har fortalt dig om nogle af sine nye veninder, som hun gerne vil bruge mere tid sammen med. Også når året på teater efterskolen er omme. Hun har fortalt dig om alle de spændende oplevelser, som hun allerede har fået på skolen. De har været til adskillige forestillinger på forskellige teatre. De har lært meget om skuespil og om, hvad det vil sige at skulle stå på de skrå brædder. Hun har især lært meget om, hvad det egentlig kræver at kunne tale højt nok, så et publikum kan høre alle dialogerne.

Også selvom der sommetider er skjulte eller godt kamuflerede mikrofoner på scenen.

Du har lært, at din datter er ved at forme sin egen idé om, hvad hun gerne vil beskæftige sig med fremover. Du har også lært, at det bedste du og din mand har gjort for hende i meget lang tid, var at give hende lov til at komme på den teater efterskole. I frygter ikke længere, at hun vil kaste sig ud i en håbløs karriere som skuespiller. Hun har nemlig selv sagt, at hun ikke vil være skuespiller. Det der med de umulige arbejdstider – dage og aftener, der skal bruges til prøver og forestillinger – er slet ikke hende.