Elsker stråtag

Stråtag - smukt og godt passet

Du købte for et år siden et dejligt, lille hus ude på landet. Det ligger på Sydfyn – ikke så forfærdeligt langt fra Svendborg. Du har brugt lang tid på at få det sat godt i stand. Der er kommet et helt nyt køkken – og oliefyret har du fået kørt væk. Det er blevet erstattet af en luft-vand varmepumpe. Det har været lidt dyrt – men du er glad for, at du har fået forbedret huset kraftigt. Værdien af det er da også steget betydeligt. Men nu har du altså opdaget, at der er mos i husets stråtag. Og du aner ikke dine levende råd. Hvad skal du gøre? Du er bange for, at der vil komme nogle heftige fugtskader oppe på loftet. Og det vil forringe husets værdi. Ingen vil købe et hus med stråtag på Fyn, som har fugtskader. Det kan du godt skrive under på. Du gjorde det jo heller ikke selv. Du så nemlig på mange huse med stråtag på Fyn, inden du købte dit. Og de huse, der havde fugtskader, afviste du blankt. Også selvom der måske var tale om rene røverkøb.

Bedste tækkemænd er på Fyn

Du skal derfor til at lede efter en tækkemand på Fyn, som kan komme og kigge nærmere på stråtaget. Det kan jo – forhåbentligt – godt tænkes, at du opdagede, at der er mos i taget i så god tid, at fugten ikke er trængt helt igennem og ind til tagets trækonstruktion, der bærer stråene. Du har derfor søgt på nettet efter ”Tækkemand i Svendborg” – men resultatet var meget skuffende. Der er ingen tækkemænd i Svendborg! Du søger derfor efter ”Tækkemand på Fyn”, og her blev resultatet noget bedre. Du kigger på tækkemændenes sites. Du vælger at kontakte den tækkemand, som har fået de bedste anbefalinger af andre kunder. Du ringer ham op – og det viser sig, at han gerne kommer og ser, hvad der skal gøres ved dit tag.

Drømmehuset

I er ved at købe hus. Det er en lang proces. Det tager tid at finde drømmehuset. Og ofte sker der jo det, at jo flere forskellige boliger vi ser, jo mere inspiration, og jo flere ideer får vi til, hvordan drømmeboligen skal være. Nu er det bare sådan, at drømmeboligen findes ikke. Den skaber I selv. Men alle ideerne og indtrykkene, I får, har givet lidt konflikter imellem jer: Du kan lide et bestemt look i køkkenet, men din partner bryder sig ikke om det. Din partner vil have, en stor have, men du er ikke rigtigt hende, der gider at slå græs og beskære frugttræer. I er jo forskellige mennesker med forskellige idéer. I er dog enige om én ting: Det skal være et hus med stråtag! I er også enige om, at det gerne må ligge på landet. Sådan lidt langt væk fra både shopping‐muligheder og forskellige institutioner. I er ikke bange for at blive isoleret i ensomhed på landet.

Når stråtaget skal repareres

Nu har I så fundet et hus. Det ligger faktisk ikke så langt ude på landet. Men det kræver en del arbejde, inden det kan blive beboeligt. Det er I sådan set ikke bange for. Din partner kan gøre mange ting, fordi han er murer. Men, der skal blandt andet laves noget ved stråtaget. Og hvordan udfører man en reparation af stråtag, når man intet ved om stråtage?

Der er ikke andet at gøre end at kontakte en tækkemand for at høre, hvad der kan – eller skal gøres. Så I finder en tækkemand på Fyn, hvor huset ligger og spørger ham, om han kan fortælle jer hvordan og hvorledes. Han er sød og lægger vejen forbi adressen, I har givet ham for at se på taget. Han ringer jer op og fortæller, hvad der skal gøres. Han giver jer en pejling om omkostningen, så I står stærkere, når I skal forhandle om prisen.