Danske unge er dumme

Danske unge er dumme

Nu skal nogen nok blive sure, men det er jeg traditionen tro ligeglad med! Danske unge er generelt betragtet nærmest dumme som snot. Og ja – jeg mener det faktisk om vel omkring 70-80% af de unge mellem 14 og 20 år. Til forskel fra tidligere generationer har de et ekstremt lille synsfelt, et dårligt eller i nogle tilfælde helt manglende sprog, de kan ikke stave og de er ofte også luddovne. Sådan! Så er det sagt.

Paradis Hotel generationen

Jeg har taget mig tid til at se nogle få episoder af Paradise Hotel, og jeg må indrømme, at det gør mig deprimeret. Det er jo en samling af unge, der har det til fælles, at de er langt under middel begavede. Og det fik mig til at forske lidt mere i, hvor galt det egentlig står til. Og det står rigtig galt til desværre.

Min gamle ven Lars er gymnasielærer, og han fortæller mig, at ud af en klasse på 26 i 2G, er der kun to(!), der kan stave stort set fejlfrit. En enkelt er ordblind og dermed undskyldt, men resten er bare ligeglade. Han fortæller mig, at de siger ligeud, at det er lige meget, for de kan sagtens blive forstået, når de skriver.

Han kan også berette, at kun fire af de 26 elever kendte til, hvornår 2. verdenskrig startede og sluttede. Og 15 af dem anede ikke, hvad og hvem, der startede 2. verdenskrig.

Og sådan kunne han blive ved med at berette om, hvordan de unge i klassen ikke kendte til selv de mest basale ting. For eksempel vidste 9 af dem ikke, om Danmark er medlem af EU eller ej!

Denne generation Paradise Hotel er så tomhjernede, at det skriger til himlen. Flasket op med ligegyldigheder som det tv-program og et liv i sprut hver torsdag, fredag og lørdag (24 af de 26 elever kendte datoen for, hvornår Tuborg frigiver deres julesne øl!) ender de som andenrangsborgere i et Europa, hvor andre landes unge vil tage over.

Men så har de jo socialhjælpen at falde tilbage på. Eller har de?

Hvad mener du? Er de unge i dag dumme?