Den hvide dræber

Ved du, hvad den hvide dræber er? Nej? Det er såmænd det modbydelige narkotiske stof kokain, som er et overmåde populært stof blandt “smarte unge”. Ikke at de er spor smarte, for kokain er en dræber lige fra den høstes over transporten og frem til det hvidepulver indtages. Kokain kaldes ofte for sne – et slangudtryk blandt de tåber og stakler, der misbruger stoffet.

Kokain er vejen til ruin og døden

Desværre er der en tendens blandt de hippe og de smarte til at bilde sig selv ind, at det er muligt at sniffe kokain og så have kontrol over, hvor ofte og hvor meget. Dette på trods af, at alle erfaringer og al viden siger det stik modsatte. Kokainen æder dig op – med absolut sikkerhed. Din hjerne ændres dramatisk, og de der enkelte baner i weekenderne bliver til daglig ebaner. Det er så sikkert som amen i kirken.

Test for kokainmisbrug?

Som forælder til unge i den farlige alder er der i dag ingen vej udenom: Du skal teste dine børn, hvis du er det mindste i tvivl – overhovedet!

Der findes i dag fremragende og relativt billige narkotests på markedet, der kan købes og benyttes af private. For eksempel disse fra det danske firma Ferle: http://www.ferle.dk/narkotest/

Det ER grænseoverskridende for både forældre og deres børn at skulle teste for misbrug af stoffer, men sagen er jo den, at hvis først den unge ER ude i et misbrug, er sandheden det første offer. Et typisk symptom på misbrug er løgn, og det betyder, at du som forælder aldrig vil kunne regne med, at dit barn taler sandt, hvis der er ugler i mosen.

En fornuftig samtale om det betimelige i at udføre en test kan bryde isen. Og faktisk er det jo oplagt at forklare den unge, at hvis der ikke er noget at komme efter, sker der jo heller ikke noget ved at tage en test! Bevares – det er jo et signal om, at forældrene ikke føler sig ovebeviste om, at de får sandheden, men som forælder ved du jo også godt, at det hører med.

Alternativet – at lade stå til – er bare så meget værre, og jo før der kan gribes ind overfor et misbrug, jo større er chancen for at kunne hjælpe.