Effektiv stresscoaching

En af dine gode venner er gået ned med stress. Det kom som et chok for jer, da I hørte det. Det var hans hustru, som ringede og fortalte jer det. Hun var ked af det. Men et eller andet sted, også meget lettet over, at lægen fik ham sygemeldt. Han går hjemme nu – og der er stor forståelse fra hans arbejdsplads for hans situation. Han har haft meget travlt, og på et tidspunkt blev det åbenbart for meget for ham.

Coaching hjælper

Han startede allerede på en effektiv stresscoaching for nogle uger siden, og det lader til, at det går bedre med ham. I talte lidt om, hvordan det er for hende at være den, der går på arbejde, imens han bare er derhjemme. Hun fortalte, at det er svært, fordi hun ikke ved, hvor længe han skal være sygemeldt. Han er allerede begyndt at tale om, at han gerne vil tilbage til sit job igen. Hun har lidt problemer med at fastholde ham i at gå til sin stresscoaching. Han mener selv, at han ikke behøver det, men lægen har anbefalet, at han bliver ved i en god måneds tid mere.

Det at være sårbar

Hun har også lidt problemer med at få ham til at acceptere, at han er meget sårbar. Når man har stress, så er man sårbar, og det kan nemt udvikle sig til en alvorlig sygdom. Han forstår det godt – sådan rationelt. Men den der stresscoaching skal jo gerne få ham til at acceptere sin stress følelsesmæssigt, så han tør arbejde videre med, hvorfor han blev stresset. Han stresscoach har nemlig sporet, at hans stress ikke kun skyldtes travlheden på arbejdet. Der ligger nogle andre faktorer bagved, som skal belyses, så han kan gøre noget ved dem. I kunne høre, at hun er bekymret – men også lettet. Der bliver gjort noget ved hendes mands stress – og hun er ikke længere bange for at miste ham.