En cigar i hjemmesko

Der er nærmest noget rituelt i at ryge en cigar. Det begynder med at klippe den, riste den og tænde den. Jeg nyder særligt min weekendcigar i vores udestue med min hustru. Jeg tager mine hjemmesko til herrer ( se dem her ) på – der kan nemlig være lidt fodkoldt – og så starter vores weekend med hygge, hjemmesko og en god cigar.

Du starter med at klippe cigaren. Jeg foretrækker et V-cut, som laver nærmest en lille kile i cigaren. Der skal være god træk i cigaren. Hvis ikke, kan du lige så godt finde en anden, da det ikke bliver bedre.

Så skal du i gang med at riste cigaren. Tænd din lighter, og hold cigaren i spidsen af flammen, og rist den et øjeblik. Rist kun den åbne del af cigaren. Roter cigaren langsomt, mens du rister den.

Husk, at du aldrig skal inhalere en cigar. Du nærmest sipper på røgen som en fin vin.

Så er der cigarbåndet. Du skal ikke tage det af. Det er et godt referencepunkt for, hvor du kan sætte dine fingre. Cigarbåndet er tit også meget dekorativt og er med til at fortælle andre, hvilket mærke du ryger. Se på det som en tribut for cigarmageren.

Asken skal du vippe af i et askebæger. Vent ikke med at gøre det, til det falder af af sig selv i dit skød eller på gulvtæppet. Hvis asken ikke kommer af af sig selv i aksebægeret, ryger du blot videre et længere stykke tid, før du prøver igen. Det er blot tegn på, at du har en vellavet cigar. Vær dog opmærksom på, at askedelen på en cigar kan blive temmelig lang – og længere end på en cigaret.

Når du så skal slukke den, så gør ikke som med en cigaret. Læg den blot i askebægeret, og den vil gå ud af sig selv.

Nu vil jeg med disse råd tænde min cigar og varme mig med mine hustru og mine hjemmesko i lammeskind – god weekend!