En god kop kaffe er en menneskeret

Moccamaster kaffemaskine

Vi danskere er kendte for at drikke spandevis af kaffe, og for mange midaldrende er billedet af en pumpetermokande på en voksdug i køkkenet nærmest synonymt med minder om en svunden tid. Der er vist ikke så mange nu om dage, der bruger sådan en termokande med pumpe til at sprøjte kaffe ud i næsten uendelige mængder. Nu om dage bliver megen kaffe drukket på de stadigt flere kaffebarer i bybilledet – Baresso for eksempel. Og nu kommer Starbucks også snart ud i gadebilledet i Danmark. Det glæder vi os til. Vi synes nemlig, at en god kop kaffe er en menneskeret.

Og lad os bare være enige om, at der brygges alt for mange liter elendigt sprøjt ude i de små hjem hver dag. Nogle gange skyldes den elendige kaffe, at folk bruger enten for dårlige bønner eller for lidt kaffe pr. kop. Eller det skyldes en dårlig kaffemaskine. Faktisk er sidstnævnte årsag nok den hyppigste. Her i familien fik vi noget af en “aha oplevelse”, da en af vores venner for et par måneder siden købte sig en ny kaffemaskine af mærket Moccamaster. Han benytter samme kaffebønner, som vi gør og i samme mål, og han er tilkoblet samme vandværk som os. Men hans kaffe smagte bare tydeligt bedre end vores, og det kan jo kun skyldes kaffemaskinen:

Moccamaster kaffemaskine
Fed Moccamaster kaffemaskine

Det endte selvfølgelig med, at vi også købte os en Moccamaster, men dog ikke en rød, for den passer ikke ind i vores stil. Heldigvis fås de i flere designs. Og jeg skal lige hilse og sige, at det har netydet noget for kvaliteten af vores kaffe. Jeg havde aldrig troet, at kaffens kvalitet afhang så meget af kaffemaskinen, men det gør den altså.

Vil du have mere guf? Der er altid spændende læsning at finde på SOAR.