Husk slibemaskinen

Hæk klippet i figur

Så er det på tide, at I skal i sommerhus. Det skal lige gøres rent. Det skal være flot til endnu en dejlig og lang sommer. Der skal males. Og der skal laves lidt reparationer hist og pist. Og så er der et lille projekt, der handler om, at der skal slibes en ny bordplade. Der var jo et af de store gamle træer, der væltede her i vinters. I fik en møbelsnedker overtalt til at lave en bordplade for jer ud af det. Han sagde, at der var rigeligt træ i stammen. Så I lavede en aftale om, at han kunne få træet gratis, imod at han lavede en køkkenbordsplade til jer. Resten kan han beholde og bruge til andre små projekter – eller i sin brændeovn.

Skøn weekend

Men jo, det bliver skønt at komme op til sommerhuset her i weekenden. Du har da også forberedt dig godt. Møbelsnedkeren havde jo ringet dig op og fortalte, at han anbragte køkkenbordspladen ude i udhuset. Den står tørt, der skal bare lige slibes efter inden du lægger den på. Han vil gerne komme og hjælpe dig, hvis du har brug for det. Men nej, du er da mand i dit eget hus. Og der vil ikke være brug for snedkerens hjælp. Du ved, hvad du skal gøre: Du skal bare huske at tage din slibemaskine – den her – med dig, så du lige kan få bordpladen slebet. Derefter er det kun et spørgsmål om at få den lagt op.

Makita hækkeklippere svigter aldrig

Du er derfor ved at rydde op ude i dit værksted. Slibemaskinen er nemlig væk! Du er sikker på, at du har placeret et snildt sted, som du ikke helt kan huske, hvor er. Og oprydning i værkstedet er heller ikke en dårlig idé nu, hvor foråret er i fuldt udbrud, og der er brug for forskellige elektriske maskiner, der er værdifulde, når det handler om at holde haven og hækkene fine. Din elektriske Makita hækkeklipper og kantklipper har du allerede haft fat i. Den er blevet smurt og efterset – og hækken til venstre side er allerede blevet klippet. Men slibemaskinen kan du bare ikke finde. Den burde ligge på hylden – der ved siden af din boremaskine. Men det gør den ikke. Det undrer dig. Har du lånt den ud? Måske. Du kan ærligt talt ikke huske det. Du begynder derfor at fotografere alle de hylder i værkstedet, som du har ryddet op på.

Du har meget værktøj

Du har meget værktøj. Det ser du først nu, hvor du bladrer igennem billederne på din mobil. Pludseligt kommer du i tanke om, hvor din slibemaskine er. Du lånte din nabo den. Sidste efterår. Han har ikke afleveret den. Så du ringer ham op for at høre, om du kan få den tilbage. Du har brug for den.

Han svarer, at han bringer den tilbage til dig, lige så snart han er hjemme igen. Der går 2 timer. Så kommer han med et smil. Undskylder, at han ikke fik den afleveret tidligere. Den er dog ikke blevet misbrugt, så du kan sagtens bare sætte et nyt stykke sandpapir på den og slibe alt det, du vil.