Salg af lejlighed i København

Der er jo altid rigeligt med dårlige nyheder i nyhedsudsendelserne i fjernsynet hver eneste dag, men heldigvis oplever man dog også fra tid til anden en nyhed, som man kan glæde sig over. Sådan var det i høj grad for mit vedkommende, da nyhederne i forrige uge kunne berette om, at priserne på ejerlejligheder i hovedstadsområdet nu for alvor var begyndt at stige igen efter de senere års lavpunkt som en følge af finanskrisen.

Når jeg kan glæde mig over sådan en nyhed, hænger det sammen med, at min kone og jeg står som ejere af en mindre lejlighed, som vores datter Louise har boet i sammen med en medstuderende i de seneste godt fem år, mens hun har studeret på Københavns Universitet.

Men nu er Louise tæt på at være færdig med sine studier, så vi er nu i den situation, at vi skal sætte gang i salg af ejerlejlighed, så vi forhåbentlig kan score en fornuftig gevinst på den investering, vi foretog, da Louise gik i gang med sine studier.

Louise er helt færdig med studierne om et par måneder, så forleden dag kontaktede jeg en ejendomsmægler i København med henblik på at forberede salget af hendes lejlighed, som jo altså ret beset er vores lejlighed. Louise har nemlig valgt at flytte et år til udlandet, når hun er færdig med sin uddannelse, så hun forlader under alle omstændigheder lejligheden snart.

Nu forestiller jeg mig, at det værditab på lejligheden, som vi har måttet se i øjnene under finanskrisen, nogenlunde bliver opvejet af den seneste tids prisstigninger. Derfor er der vel begrundet håb om, at vi kan score så meget på salget af lejligheden, at hele gevinsten ikke bliver slugt af det ejendomsmægler salær, som selvfølgelig skal betales i forbindelse med en handel.

Da jeg forleden dag ringede til en ejendomsmægler, som jeg har tillid til, gav han mig ret i, at priserne på de godt beliggende lejligheder i København er på vej op, så der er ingen tvivl om, at vi kan få den solgt for en højere pris, end vi i sin tid betalte for den.

Vi aftalte, at mægleren skal foretage en gratis salgsvurdering af lejligheden, hvilket han har lovet at gøre i løbet af de kommende dage. Vi har aftalt, at han ringer direkte til Louise og aftaler et mere præcist tidspunkt, så hun kan være hjemme og fremvise lejligheden for ham. På den måde slipper jeg for at bruge tid på fremvisningen.

Så nu er det spændende, hvad ejendomsmægleren når frem til af prisniveau for lejligheden. Jeg har på forhånd tænkt, at hvis man ønsker et forholdsvis hurtigt salg af bolig, vil det være klogest at sætte prisen så realistisk som muligt. Hvis man sætter den for højt, risikerer man en meget lang liggetid, og vores ønske i denne her situation er at få en handel på plads så hurtigt som muligt.

Vi står ganske vist ikke og mangler pengene, men vi er bare sådan indrettet, at når den nu skal sælges, skal det helst ske hurtigt.

Nå – der er jo også lige denne her om København: http://iktforum.dk/koebenhavnsk-rengoering.htm/