Excel er berømt

Microsoft Excel

Alle bruger forskellige apps. Vi har et værre hyr med at holde dem opdateret – og når vi bruger dem, så er det faktisk sjældent, at vi bruger dem fuldt. De fleste apps kan meget mere, end vi har behov for. Det får os måske til at udvikle nogle vaner og arbejdsrutiner, som kan være ineffektive. Simpelthen, fordi vi tror, vi ved det hele – men det gør vi ikke. Fx, så kender de fleste til en applikation såsom Excel. Vi kan bruge et regneark, og vi kan lave flotte budgetter, der understøttes af grafer i flotte farver.

Udnyt Excel maksimalt

Men ved vi egentlig, hvordan vi kan få meget mere ud af Excel? Nej, i de fleste tilfælde, så gør vi ikke. Og det er egentlig synd. Måske mener du, at du har lidt mere avanceret viden om fx Excel, end en almindelig bruger, som jeg ved. Og det er rigtigt nok. Men er du klar over, hvordan du bruger makroer? Ved ud, hvordan du kan bruge Excel i sammenhæng med Outlook? Ja, der kommer da også ofte nye versioner af Excel, og det kan tage tid at sætte sig ind i det nye, som applikationen kan. Det kan også være, at den nye version har fjernet en funktion i Excel, og at du derfor skal til at lære en ny – og hurtigere måde at arbejde på. Det kan blive lidt uoverskueligt. Dels, fordi tiden til at sætte dig ind i den nye version, har du ikke, dels, fordi du faktisk ikke ved, hvor Excel også kan være nyttigt.

Tag kurser og bliv en haj

Derfor vil det bedste nok være at trække to dage ud af kalenderen og tilmelde sig et af de mange Excel kurser hos Peoplenet, der bliver udbudt rundt omkring i landet. Sådan et kursus vil kunne give dig en god introduktion til, hvad Excel er og kan. Og det kan godt være, at en introduktionskursus til Excel er tilstrækkeligt til at dække dit behov. Men fordi Excel er så stor en applikation og kan så mange ting, så er det også et instrument, som kan udføre funktioner, som specialiserede fagfold har brug for. Fx revisorer eller økonomi- og regnskabsfolk. Derfor vil du se, at mange kursusudbydere tilbyder forskellige Excel kurser. Du kan fx få et kursus i, hvordan du lærer at beregne data på forskellige måder. Du kan også få Excel kurser, der fokuserer på en regnskabschefs opgaver, så du kan blive mere effektiv.

Kend dine behov for viden

Ja, der er mange forskellige Excel kurser at vælge imellem, og det derfor nødvendigt, at du først selv gør dig klart, hvad dit behov er.

Excel hører med i Office – den pakke, som du måske abonnerer på derhjemme – og som giver dig adgang til at bruge Excel, Word, PowerPoint og mange flere applikationer. Du kan selvfølgelig også få kurser i, hvordan du bedst bruger de andre applikationer. Bare søg på nettet efter Microsoft Office kurser og du vil hurtigt se, at du har uanede muligheder. Men måske er det bedst, at du starter med et enkelt kursus. Fx i, hvordan du effektivt udnytter mulighederne i Excel – inden du kaster dig over et kursus i fx Word.