Løfte personale på byggeplads

CO2 neutral byggeplads

Jeres firma har vundet en kontrakt på et stort byggeri. Der skal bygges et stort kompleks, som både indeholder bolig og erhverv. Det bliver flot. Udsigten fra boligerne ud over strandparken bliver fantastisk. De mennesker, der har råd til at købe en lejlighed i komplekset, vil nok aldrig sælge den igen. De kommer til at bo – eller arbejde – i et naturskønt område. De vil kunne købe med god samvittighed, fordi byggeriet skal opføres i overensstemmelse med de regler for CO2 udslip, som regeringen har vedtaget. Der vil blive anvendt genbrugsmaterialer i stor udstrækning.

CO2 neutralt

Der vil blive brugt, og CO2 neutral teknologi på byggepladsen under selve byggeriet. Jeres firma er tidligt ude, fordi, selvom reglerne først virkeligt træder i kraft i 2025, så har ledelsen besluttet, at omstillingen til grønne metoder i byggeriet skal begynde allerede nu. Det betyder, at der skal findes nye leverandører af byggematerialer.

Personhejs anno 2022

De gamle personhejs, som firmaet lejer, skal udskiftes med nye, personførende hejs med vejledning, der anvender meget mindre energi, men som også er sikre for håndværkerne at bruge. Alle plantegninger og korrespondance skal tegnes og udveksles digitalt. Det stiller store krav til et nyt byggeri, når der skal dæmmes op for CO2 udslippet. Men det er en nødvendig omstilling, som vi alle må lære. Det bliver naturligvis en del af byggeriets brand, at det er bygget med tanke for opdæmning for CO2 udslippet. Der skal således også aflægges en CO2-udslipsrapport hver måned.

Byggeriets CO2 fodspor skal kalkuleres nøjagtigt. Måned for måned. Og det bliver din opgave. Det er en ret stor opgave, for der skal både kalkuleres med selve produktionen af CO2, som byggeriet medfører og med de tiltag, som forskellige leverandører tager for at dæmme op for udslippet. Det skal så indarbejdes i CO2-regnskabet. Hvor mange træer skal der plantes? Det bliver en kompleks opgave at monitorere.