Lyd fra digitale instrumenter

Band øver sig

Der er gang i den derhjemme. Dine tre drenge er ved at øve sig. De har dannet deres eget lille band – og de har faktisk lovet dig, at de vil spille musik for jer til din fødselsdagsfest. De spiller sådan lidt af hvert. Rock, pop, dansemusik. Og ja, der skal nemlig være fest i huset. Du og din partner har inviteret alle jeres venner og bekendte. Du vil bare fejres. Du har nemlig fejret alle de andre i familien i mange år. Nu er det din tur.

Det første el-klaver

Du har selvfølgelig gode minder fra, dengang du købte det første el-klaver til din ældste søn. Han var ellevild af glæde. Og se, hvor det har ført ham hen nu: Han og hans brødre er ude og spille næsten hver fredag og lørdag aften – til private fester.

Du kan også godt huske, at de tre drenge var helt ude af den, da deres store højtalere gik i stykker. Du forsøgte at hjælpe med at reparere dem. Men det blev aldrig helt den gode lyd igen, der kom fra dem. Så du købte nye højtalere til dem. Festen, som du har planlagt, skal naturligvis holdes hjemme hos jer selv. Og du er heldig, at du ikke har naboer inden for en radius af flere km. Der skal nemlig spilles højt. Musikken skal bare strømme ud over markerne. Og det gør ikke noget, hvis husdyrene ikke får sovet. De må feste med ovre i stalden. Du har derfor været ude for at se på et par højtalere. Sådan nogle af de helt store. Dem, der kan stå hvor som helst, og som bare gengiver lyden uden problemer.

Mindre højttalere er populære

De var ikke så nemme at finde. Der findes nemlig ikke så mange musikforretninger i det område, hvor du bor. Så det begrænsede udvalget lidt. De fleste køber nemlig små højtalere som her, som de bruger til at slutte til deres telefon via Bluetooth. Så det her med at finde en højtaler, der virkeligt kan larme, var en udfordring. Men du fandt et par. Og de står klar nu.

Du har sagt til dine sønner, at de gerne må bygge et repertoire op, der læner sig op ad musikken. I hørte dengang i 70’erne. Du har nemlig en idé om sådan en fest med lysshow og diskomusik. Og du har også selv konstrueret sådan en serie lamper med forskellige farver, der kan blinke i takt til musikken. Nu mangler du bare en enkelt ting, inden du er helt klar til at blive fejret: En røgmaskine. Der skal nemlig danses, og en røgmaskine er bare så fed. Den kan jo blæse røg ud over dansegulvet, så alle dem, der danser, kommer til at se lidt svævende og fe-agtige ud. Det bliver skægt.

Du glæder dig allerede til festen. Du har dog travlt, fordi du er nødt til at køre de 30 km ind til storbyen for at få fat i den røgmaskine, som du så, da du købte dine højtalere. Så den næste, gode times tid, skal bruges til det. Derefter kan du tage dig en lur – og glæde dig til, at dine gæster ankommer i aften.