Nicolai Wammen og kondomer

Netop som jeg gik og troede, at jeg havde set og hørt alt, kom historien om Nicolai Wammen og kondomer frem i næsten alle landets medier. Er det historien om god markedsføring, eller er det en historie om kondomer og Nicolai Wammen, der er på kanten af det tilladelige? Og bruger Nicolai Wammen overhovedet kondomer? Han gjorde i hvert fald ikke, da han hyggede med Julie Rademacher for godt 10 måneder siden. Er Julie Rademacher og Wammen mon kærester i det skjulte?

Undgå en Wammen smutter?

Jeg kan lige så godt melde klart ud med det samme: Jeg synes, det er en yderst godt udtænkt markedsføring, som firmaet Kondomaten har gennemført her. Den er lige på kanten, men den er ikke over kanten. Og det er lige der på det smalle sted, at gode kampagner adskiller sig fra platte tiltag. Kondomaten holdt sig lige præcis indenfor det felt, hvor det er OK at bevæge sig.

[box type=”info”] Nicolai Halby Wammen (født den 7. februar 1971 i Holbæk) er cand.scient.pol. og Europaminister. Han blev valgt til Folketinget i 2011 for Socialdemokraterne. Han var borgmester i Aarhus Kommune fra 1. januar 2006 til den 10. august.2011[/box]

Naturligvis var der det sædvanlige kyller af skrigeballoner, der med punktlighed hylede op, som de gør hver gang, der er nogen, der begår noget god markedsføring.

Manden bag Kondomaten – Morten Vadskær – har været aktiv på Twitter det seneste døgns tid om sagen, og han har faktisk håndteret hele sagen yderst kompetent.

Nicolai Wammen gør ikke noget ved kondomer

I dag er det så kommet frem, at Nicolai Wammen ikke agter at foretage sig yderligere i sagen. Og hvad skulle han egentlig også gøre? Socialdemokrater er jo kendte for at være mere hykleriske end nogen andre, og det er da også kommet til udtryk forleden, hvor Nicolai Wammen krævede af sine europæiske kolleger i Grækenland, at de stod ved deres løfter. Det er jo noget af en udtalelse fra en minister i en regering, der allerede efter få uger har slået alle rekorder i løftebrud.

[box] Julie Rademacher blev matematisk student fra Sønderborg Statsskole i 2004 og flyttede derefter til Odense for at påbegynde statskundskabsstudiet på Syddansk Universitet. Et studium hun dog aldrig har gjort færdigt.

Hun har ligeledes en begrænset erhvervserfaring, nemlig som hjemmehjælperassistent mens hun studerede. Julie Rademacher havde allerede, inden hun opnåede valg til Folketinget, været aktiv politisk i DSU, bl.a. som formand for DSU Sønderborg fra 2003 til 2004, medlem af DSU’s hovedbestyrelse for Sønderjyllands Amt i samme periode samt medlem af hovedbestyrelsen for Europæisk Ungdom i 2005. I 2007 opnåede Julie desuden valg til bestyrelsen på Syddansk Universitet.[/box]

Jeg vil faktisk gå så langt at sige, at de eneste tidspunkter hvor fornuftige mennesker kan tage en socialdemokrat alvorligt er, når de kan gøre nytte i markedsføring af danske iværksættervirksomheder. Og jeg vil tro, at dette bidrag, hvor kondomer blev markedsført med brug af Nicolai Wammens navn, er det eneste positive bidrag, nogen minister i denne regering kommer til at yde til dansk erhvervsliv.

Hvad siger du?