Fritidsjob?

Det er ikke altid lige let at finde job som ung. Når både skolen skal passes, vennerne ses og afleveringerne laves. Dagligdagen er ofte krævende. Tidligt op om morgenen, skole kl. 8.00 hjem kl. 15, frokost, lektier til kl. 18, måske lige se en ven. Aftensmad. En times TV og så kalder sengen. Og så kalder vækkeuret. Og så kalder skolen. Igen og ingen og igen. Dag ud og dag ind.

For at flygte fra denne hverdag vælger mange at droppe deres uddannelse, eller i hvert fald den del der hedder lektier. Andre vælger at glemme alt og gå på vilde byture i weekenderne. Sidstnævnte punk kan undertegnede heller ikke helt afskrive til alle tider.

Men hvordan findes balancen? Balancen mellem job, skole og venner. Nå ja, og familien. Og måske kæresten.

Det hjælper til tider med følgende metafor: Forestil dig dit liv som bestående af en række søjler. En sølje omhandler din skole. Dine lektier og afleveringer. Hvordan er denne søjle. Er den stærk? En anden søjle omhandler dit sociale liv. Dine venner. Hvordan ser det ud. Er du omgivet af mennesker du holder af? Mennesker der holder af dig?. En tredje søjle er din familie. Når du at værdsætte dine forældre. Takke for maden, sengen og taget? Måske går du videre til en fjerde søjle. Kærligheden. Har du en kæreste? Vil du have en kæreste? Har du tid? Har du muligheden? Femte søjle. Fritidsjob. Tilsammen skal disse søjler være stærke. Tilsammen skal disse søjler kunne være dig. Dig som holistisk menneske. Derfor er det vigtigt at bygge et stærk og grundigt fundament. Et fundament der tåler at en søjle til tider har det svært. Et alsidigt liv med venner og familie til at gribe en. Med en stærk uddannelse og en sund økonomi.

Meget må du selv klare. Eneste råd jeg kan give er lidt tip til søjle nummer fem. Et godt fritidsjob kan både kombineres med noget socialt, og du kan tjene lidt penge til din næste date. F.eks. kan et fleksibelt job med babysitning være sagen.

Et job kan give lidt struktur i hverdagen. En struktur der kan danne rammer for byggeriet af de resterende søjler.