Pro Ana

Pro Ana pige - tynd og grim

Kære pige med hang til Pro Ana livsstilen: Denne artikel er skrevet til dig, og det er mit ydmyge håb at du vil læse den. Den er skrevet til dig, fordi jeg elsker mennesker, og fordi det gør mig så uendeligt ondt at se dig lide.

Jeg håber, at du vil læse den langsomt og tage hvert ord til dig – for din egen skyld og for din fremtids skyld. Det er nemlig vigtigt, at du tænker dig grundigt om NU! Jeg vil ikke fordømme dig på nogen måde, men jeg vil så frygteligt gerne provokere dig en smule til at tænke i lidt andre baner – og forhåbentligt få et meget bedre og gladere liv.

[su_spoiler title=”Hvad er Pro Ana og anoreksi?” style=”fancy” icon=”arrow-circle-1″ anchor=”proana”]Anoreksi giver sig udslag i at den syge sulter sig selv. Anoreksiramte har ofte et forstyrret forhold til mad, vægt og krop. Men en spiseforstyrrelse handler i grunden ikke om mad og har tit dybereliggende årsager. Sygdommen rammer piger ca. 10 gange hyppigere end drenge, omkr. 1% af alle teenagepiger får det. Ca. 5000 mennesker i Danmark lider af anoreksi. Årsagerne til anoreksi er meget forskellige, derfor er det svært at sige noget overordnet om hvem der får anoreksi, men bestemte karaktertræk, går igen ved mange anoreksi-ramte. Bl.a: Perfektionisme, følsomhed, lavt selvværd, meget vilje, nøjsomhed, behov for kontrol, stiller store krav til sig selv, udadtil stærk og svært ved at tage beslutninger. Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Anoreksi[/su_spoiler]

Kære anorektiker – prøv at tænke denne igennem:

Jeg har en lille udfordring til dig her. Gør mig den tjeneste at glemme slankekuren et øjeblik, sæt dig ned og lad dig rive med af denne “historie”, og når du har læst den helt igennem, har jeg et spørgsmål til dig. OK?

 

[su_label type=”info”]Forestil dig, at dette er virkelighed:[/su_label]

Der findes en gruppe mennesker, der har samlet sig i diverse grupper på nettet, hvor de hjælper hinanden til hurtigst muligt at få lungekræft ved hjælp af tobaksrygning. De deler tips til, hvordan det er muligt at få meget mere tjære og giftstoffer ud af en enkelt cigaret, hvor længe røgen skal holdes i lungerne, før der pustes ud. Og de deler billeder (røntgen) af deres lunger, og de jubler af hinanden, når en af dem diagnosticeres med lungekræft. De kappes om, hvem der har de største smerter, den værste hoste og den korteste levetid tilbage.

Kan du forestille dig det? Det ville være rigtigt vanvittigt, ikke?

 

Pro Ana handler om at dø

Der er INGEN forskel på ovennævnte fantasibillede og så det, som anorektikere gør på diverse Pro Ana hjemmesider. At sulte sig selv er reelt mange gange farligere end at være storryger. Og modsat rygning er anoreksi med sikkerhed dødelig for alle, hvis det ikke stopper.

Anoreksi er en psykisk sygdom, der kan og SKAL behandles. Pro Ana er en forherligelse af langtids-selvmord og psykisk sygdom.

Det er mine påstande. Nu vil jeg gerne høre, hvad DU mener om Pro Ana og hele konceptet?