Problemløsning via telefonpasning

Telefonservice

Vi har lært, at vi skal tale pænt til hinanden, når vi sådan taler sammen – face to face. Det skulle da bare mangle. Vi kommer jo ikke af med frustrationerne eller vreden, vi føler, hvis vi skælder ud eller råber. Vi får bare dårlig samvittighed over at have sagt (råbt) noget, som vi ikke mener. Det samme gælder dog ikke, når vi taler i telefon. Når vi taler i telefon, burde de samme regler for at tale pænt gælde. Men det gør de ikke.

Emnet for opkaldet

Der er mange mennesker, der bare antager, at vi ved, hvad de vil, når de ringer os op. Og hvis vi lige træder et skridt tilbage og spørger dem om, hvad deres opkald handler om, så bliver de sure, og vi bliver skældt ud. Hvorfor forstår vi ikke, at de ringer op, fordi der er noget galt med produktet, de købte? Hør lige efter her: Vi er ansat til at passe telefonen for mange virksomheder, og vi kan ikke altid vide, hvilket produkt du har købt.

Telefonpasning og problemløsning

Telefonpasning og service involverer nemlig ofte, at vi sørger for at løse flere forretningers kunders problemer. Det kan derfor godt tænkes, at du ringer op, fordi den opvaskemaskine du købte, ikke er som du forventede, og vi har lige talt med en kunde, der beklagede sig, over at blusen, hun købte, ikke var i den rigtige farve. Du skal derfor ikke forvente, at vi bare lige ved, hvad det handler om, når du ringer. Du skal dog også vide, at når vi får at vide, hvorfor du ringer, så kan vi bedre sørge for, at produktet enten bliver repareret eller byttet. Det er jo det, vi skal: Vi skal sørge for, at du bliver glad for din handel med forretningen. Og det kan vi kun, hvis du lige forbereder, hvad du vil fortælle os.