Indeklima og isolering

indeklima forbedret

Der er mange gode grunde til, at du skal have et godt indeklima i dit hus. Den vigtigste: Dit velbefindende. Ingen bryder sig om at sidde i en kold stue, fordi kulden bare suser ind fra væggene, fordi der ikke er god isolering i hulmurene. Den næste, gode grund: Et godt, isoleret hus vil generelt være mere værdifuldt end et lignende, som ikke er isoleret. En tredje og meget god grund er, at du generelt vil kunne spare mange penge på varmeregningen, fordi et velisoleret hus holder bedre på varmen, når det er koldt. Men det holder faktisk også varmen ude på de rigtigt varme sommerdage, når hulmurene er isoleret korrekte.

Tjek hulmurene

Du har godt forstået, hvor jeg vil hen med disse argumenter, ikke? Du skal sørge for at få dine hulmure tjekket, så du kan sikre et godt indeklima i huset. Og får du at vide af energieksperten, som vil komme og foretage tjekket, at der skal efterisoleres, så bør du få det gjort. Priserne på energi er jo også steget helt vildt i de sidste måneder, så der er god fornuft i, at jeg minder dig om det. Du ved det også godt selv. Du har bare ikke fået taget dig sammen. Men nu, hvor varmeregningen igen er steget gevaldigt, så har du fået andre tanker: Du skal have lavet den hulmursisolering i huset. Men hvordan foregår det i virkeligheden? Læs her om isolering af hulmur på en dag.

Brug et isoleringsfirma

Det første, der skal ske, er, at du tilkalder en ekspert fra et firma, der er specialiseret i at isolere huse. Eksperten skal tjekke dit hus’ hulmure og finde ud af, om der allerede eksisterer isolering, så der kun skal efterisoleres. Det kan nemlig godt tænkes. Det kan også godt tænkes, at den eksisterende isolering er i så dårlig stand, at den skal fjernes, og nyt isoleringsmateriale skal lægges ind i hulmuren.

Når tjekket af hulmurene er sket, og der er lavet en oversigt over, hvor der skal isoleres eller efterisoleres, tilkaldes isolatørerne. De udfører alt arbejdet udefra, så du behøver faktisk ikke at tage fri fra arbejde for at kunne være til stede, når de arbejder på dit hus.

Sådan foregår en hulmursisolering

Isolatørerne borer nogle huller i ydermurenes fuger. Herigennem vil de først suge det eksisterende isolationsmateriale ud. Når det er gjort – så vil de blæse det nye materiale ind i hulmuren. Derefter vil de lappe hullerne i ydermurens fuger. Arbejdet er færdigt. En hulmursisolering behøver ikke at vare ret lang tid. Faktisk tager det kun en enkelt dag, hvis der er tale om et typisk parcelhus. Hvis der først skal suges gammelt materiale ud fra hulmuren, ja så kan hulmursisoleringen vare i to dage. Så alt i alt, det er en kort proces, som vil gøre godt for dit hus og dig i de næste mange år. Så det er virkeligt bare med at se at få kontaktet isolatørerne, så du kan få tjekket dine hulmure. Hellere nu end i næste måned. Du vil nemlig kunne mærke forskel lige med det samme, som arbejdet er færdigt: Husets indeklima bliver bedre. Du får det behageligt og skal ikke længere gå og skudte dig i den kolde stue.