Afslappende ferie i Italien

Toscana Italien

I år handler ferien om at slappe af. Totalt. Der skal ikke være stress og jag. Der skal ikke være et eneste tidspunkt, som I skal overholde eller møde op på. Det skal være tilladt at sove lige så længe, man vil. Der skal være tid til, at I får talt sammen. Om stort og småt. Der skal være tid og mulighed for, at I kan lave nogle aktiviteter sammen, hvis I vil det. Og der skal være tid til, at I hver især kan finde ro. Ro og harmoni. Det betyder, at ferien skal tilbringes i smukke omgivelser. Der skal være faciliteter, så I kan gøre, hvad der passer jer: Vil I købe ind og lave mad selv, så skal I kunne gøre det. Vil I ud og spise, så skal I nemt kunne finde et spisested. Uden at I skal lede i timevis og gå og blive sure – og endnu mere sultne.

Bilferie er ønsket

Der er kun en eneste betingelse for ferien: Det skal være en bilferie. Du hader at flyve. Er faktisk hunderæd for det. Og det her med at køre bil er du faktisk ret god til. Du er en god og meget erfaren bilist. Så du er ikke bange for at køre ud i Europa. Heldigvis kan din kone også køre. Så I kan deles om at sidde ved rattet. Det betyder også, at I kommer hurtigere frem, fordi du ikke behøver at bruge tid på en rasteplads, når der er brug for en pause fra kørsel. Du og din kone har brugt nogle aftener på at finde et smukt sted. Valget er faldet på Toscana.

Italien er målet

Det bliver med andre ord en kør selv bilferie til Italien som sommeren 2022 skal huskes for. I har læst om området. I har fundet flere forskellige muligheder for logi. Der har været debatter, om I skulle tage på camping i Italien, eller om I skulle leje en ferielejlighed. Der er fordele ved begge former for logi: En ferielejlighed giver jer lidt mere privatliv. Logi i en campingvogn, en bungalow, et telt eller et mobilhome et sted i Italien, giver jer den tætte og dejlige forbindelse til andre, der også opholder sig på campingpladsen. I kan godt lide at komme i kontakt med andre mennesker, så camping er den logiform, som I sætter størst pris på. Der er bare det her med familiens behov for total afslapning: Har I lyst til at blive vækket, når familien ved siden af allerede har været i fuld gang i flere timer? Ja, det er jo en anden måde at blive vækket på. En uforpligtende måde. I kan jo bare vende jer om og sove videre, hvis I vil.

Tanken om en ferielejlighed er heller ikke utiltalende. Men det signalerer, ligesom at I hellere vil isolere jer, end I vil deltage i det sociale liv, som opstår på en campingplads. Du beslutter, at I skal slå plat og krone om hvilken form for logi I skal bestille. Et eller andet sted håber du, at kronen (som er camping), der vender op.