Seniorseng

senior par

Du kan sikkert godt huske, dengang du var lille, og det var sjovt at sove i telt. Du sov på teltets bund. Der var måske en tynd måtte – og soveposen var varm. Du havde ingen problemer med at komme op og i gang om morgenen. Det var sjovt. Oplevelsesrigt. Senere hen fik du så en drømmeseng sat ind i teltet. En lav en. Behageligere at ligge på end på teltbunden. Og det blev nemmere at komme ud af soveposen, fordi du lige kunne svinge din krop op i siddestilling. Som voksen fik du og din partner så en rigtig fin seng. Sådan en med boksmadras og hovedgærde. Lækkert.

Alderen trykker

Nu er du så nået op i en alder, hvor helbredet ikke er så stærkt mere. Du har også problemer med balancen – og du er en urolig sjæl. Du sover meget uroligt. Din partner beklager sig ofte, over at du har ligget og sparket og rullet rundt i sengen. På et tidspunkt var du lige ved at rulle ud af den og falde på gulvet. Det er måske på tide, at du investerer i en bedre seng til dig selv. Ok. Du vil helst sove ved siden af din partner. Det er forstået. Og det skal respekteres. Men det er faktisk, sådan at du forstyrrer din partners nattesøvn. Og vil du virkelig det? Kan du undgå at ødelægge din partners nattesøvn? Ja, det kan du sagtens.

Få en plejeseng / seniorseng

Du kan nemlig investere i den bedste seng, du nogensinde får. En plejeseng eller seniorseng om du vil. Plejesenge adskiller sig fra alle andre senge ved, at de har nogle ekstra funktioner. De fleste tror, at plejesenge er det samme som elevationssenge. Det er ret naturligt at tro det. Plejesenge kan nemlig også hæve og sænke hoved- og fodenden på sengen. Men de kan mere som sagt. Fx så kan du få plejesenge, hvor hele madrassen kan hæves og sænkes. Det betyder derfor, at du vil kunne indstille den, så du nemt kan komme ud af den om morgenen. Og i den igen om aftenen. Nogle seniorsenges madrasser kan også vippes og drejes, så hvis du er gangbesværet – eller har problemer med at kunne bøje i benene, så kan du også komme ud af sengen, uden at du får brug for hjælp fra to store og stærke mennesker.

Madrassen kan svinges op

Det er faktisk, sådan at nogle seniorsenge har sådan en facilitet, der gør, at madrassen kan svinges op i næsten lodret position. Men der er mere: Nogle plejesenge har indstillelige sengeheste – og det skal du måske overveje at se nærmere på. Vi kan jo ikke have, at din partner ligger vågen af angst for, at du ruller ud af sengen, når du sover. Med en sengehest, der ikke behøver at være særlig synlig, kan du blive beskyttet imod fald fra sengen. Så ja, en elevationsseng er god. Det er der ikke tvivl om. Men en plejeseng kan være endnu bedre: Den kan sikre, at du ikke kommer til skade i søvne, den kan indstilles i højden, så den passer til din partners seng. Og endelig: Du kan få plejesenge i mange forskellige designs.

The referer is not set.