Skærme for solens stråler?

Ja, selvom det er koldt udenfor, så er det en strålende dag. Solen er fremme. Og du sidder på kontoret og nyder, at du kan mærke solen. Du kan ligefrem finde på bare at sidde ganske stille og lade som om, at du tænker dybt over formuleringen af den mail, der skal afsted i løbet af den næste time. Du nyder at mærke solens stråler på dine hænder. Og du tænker slet ikke over, at om måske seks eller syv måneder, så vil du bande over solens stråler, fordi der bliver for varmt på kontoret. Den der atmosfære af indelukket luft i et varmt lokale er for meget for dig – og du vil på det tidspunkt – ærgre dig voldsomt over, at du ikke kan åbne vinduerne. Der er jo blevet sat sådan nogle udvendige låse på vinduerne. I sidder jo også i 13. sals højde. Så for at sikre, at der ikke sker ulykker, så skal I ventilere i stedet for at lufte ud.

Solafskærmningen virker

Glæd dig over de små gode øjeblikke her i løbet af vinteren, hvor du kan nyde solen – og hvor I ikke har brug for den der solafskærmning, som også er blevet sat op udenfor jeres vinduer. Den bliver styret elektronisk indefra, så I kan regulere den, alt efter behov. Og ja, det er en praktisk og god løsning på de der hede sommerdage. I er alle glade for det system til solafskærmning, som jeres arbejdsgiver har fået sat op. Men der er dog nogle af dine kollegaer, der synes, at det er en lidt ’steril’ løsning. De siger, at de sagtens kunne overleve med gardiner for vinduerne. Ha, det er da et argument, som ingen i virksomheden kan tage alvorligt. Gardiner er jo for jeres forældres generation. Og de hører altså ikke hjemme på et kontor, hvor alle arbejder med at udvikle websites. Nej her skal udtrykket være digitalt, effektivt og venligt.

Hun er travl

Du kan dog godt forstå hende der, den lidt ældre kvinde, som arbejder som jeres blæksprutte. Det er hende, der sørger for, at I får de prints, som I beder hende om at lave. Det er hende, der sørger for, at I får en skøn frokostbuffet hver dag. Det er hende, der lige sørger for, at du får et flag, når du har fødselsdag. Hun er hyggelig og passer sit arbejde godt. Men hun har bare den der idé om, at et gardin ved hendes vindue ville være bedre. Du forstår hende, fordi, når solen skinner, så rammer den hendes skærm direkte – og hun kan ikke se noget som helst på den. Og her ville et gardin måske være det bedste som solafskærmning, fordi hun vil kunne regulere det efterhånden, som dagen skrider frem. Hun bryder sig nemlig ikke om at bruge den der remote control til den udvendige solafskærmning.

Ikke dit problem men…

Det er ikke din opgave at løse hendes problem med den eksisterende solafskærmning. Det ligger dig dog på sinde, at hun ikke bliver frustreret på en solskinsdag som i dag. Du har derfor taget en stor potteplante med, som du gav hende og placerede i vindueskarmen, så solen rammer planten og ikke hendes skærm.