Stort er normalt

Rubenske kvinder – du ved: Dem med former, runde og bløde maver og en mås som en ladeport. Det var mode engang, og noget tyder på, der er ved at udvikle sig en trend mod kurver igen. Og heldigvis da! Dels er kvinder sundere, når de er runde, og dels er der vel næppe noget mere a-seksuelt end en tynd pige?  Denne trend ses også i et eksploderende marked for tøj til store piger / kvinder, og egentlig kan jeg slet ikke lide den betegnelse…

Hvem er det, der afgør, om en kvinde er “stor” – og hvornår er hun det? Ser vi på de lamseben, der i dag er det såkaldte ideal, ville de for 100 år siden være betegnede som drengepiger eller underernærede. Og underernærede er faktisk, hvad en meget stor del af såkaldte “slanke kvinder” er!

Er der forskel på kønnene?

For mig er en tynd model at sidestille med en spejderdreng, men det er selvfølgelig en subjektiv betragtning. Lad os i stedet tage en mere seriøs vinkel og spørge: “Er der forskel på det sunde og pæne i at være stor, om man er mand eller kvinde?”

Her er svaret, at det er der faktisk! Det er ikke sundt for mænd at være runde eller have fedtdepoter – hvorimod det for kvinder er direkte sundt. Ikke mindst hormonelt. Ser vi på det attraktive, er det altså også bare sådan, at mens en meget stor del af det mandlige køn finder kurvede piger mest attraktive, er det en forsvindende lille del af det kvindelige køn, der finder tykke eller fede mænd attraktive. Meget kan dog gøres, hvis du er mand og for tyk. Hvis du klæder dig efter din størrelse – og du kan finde tøj til store mænd her – kan du faktisk direkte udnytte din størrelse!

Det store og beskyttende, det let bamsede og det hyggelige kan understreges af det rigtige tøj, og hvis du gør det, kan du optræde som værende ganske flot. Tænk også på de små detaljer – husk for eksempel at have lommetørklæder, så du kækt kan sætte et i jakkelommen, når du har jakkesæt på!

Sådan ser jeg på det. Nu er det din tur: Hvad siger du?

P.S.: Hvis du kan lide at følge med i moden i USA – altså Fashion – kan du besøge denne hjemmeside: Fashion in Florida