Du vil gerne dyrke en sport. Det skal bare ikke være en almindelig sport. Så vi taler hverken om badminton eller fodbold. Du ville egentlig gerne gå på jagt, sådan som din far gjorde, men det her med at skyde et dyr – sådan på helt nært hold – er du ikke meget for. Dobbeltmoralsk? Ja, det indrømmer du: Du kan jo godt lide at spise kød, men du bryder dig altså ikke om at slå dem ihjel. Og heldigvis har vi jo slagterier. Fiskeri? Det kunne du måske gå med til. Det er bare ligesom noget andet at fiske. Men hvor meget motion er der ved at sidde på en lille skammel eller i en båd og sætte madding på en krog? Hvad så med at tage på undervandsjagt? Der får du motion. Du skal jo svømme – ofte i mange timer – inden du finder et bytte (en fisk). Idéen tiltaler dig. Så du sætter dig ved din PC for at finde ud af, hvad det er for noget udstyr, der skal til, for at kunne komme på undervandsjagt.
Våddragter af neopren
Du kan se, at du skal bruge en dragt, der ligner en våddragt. Så for at finde ud af hvad den koster, laver du en hurtig søgning på nettet: ”neoprendragter / våddragter”. Din søgning giver dig en idé om hvad sådan en vil koste. Du finder dog ud af at du har brug for en særlig form for våddragt, som er lavet netop til undervandsjagt. De har sådan noget ekstra polstring ved albuer, knæ og på brystet, der hvor du holder imod, når du spænder harpunen op. Men du kan også se, at du vil få brug for en hætte, så du kan holde hovedet varmt i vandet.
Svømmefødder er et must
Du kan også se, at du får brug for et par svømmefødder – eller svømmefinner, som de også kaldes. Ok, der vil være nogle udgifter til udstyr, det er du sådan set helt med på. Men under din læsning om undervandsjagt er der opstået nogle spørgsmål, som du også lige skal have undersøgt: Har du brug for et dykkercertifikat inden du kan gå på undervandsjagt?
Krav om lystfiskertegn
Svaret er nej, du behøver ikke et dykkercertifikat. Men du skal have et lystfiskertegn – og du skal overholde de regler, der gælder for lystfiskere. Det betyder bl.a. at du skal kende hvilke fisk, der er fredede i de danske farvande.
Ok, det er vel noget du kan læse dig frem til. I første omgang handler det om, at du bør finde dig en klub, hvor du kan møde andre, der også dyrker undervandsjagt. Det handler jo også om at udvide dit sociale liv. Og at gå på jagt sammen med andre er nok det sikreste her i begyndelsen.
Du åbner derfor Google igen og finder ud af, at der findes dykkercentre og -klubber over hele landet. Måske er det bedst, hvis du besøger det lokale dykkercenter først og får en snak med dem om, hvordan og hvorledes med undervandsjagt, udstyr, regler og eventuelt kurser, inden du kaster dig ud i købet af våddragt, svømmefødder og andet udstyr.