Låst ude igen

glemt nøgle

Dagen er begyndt godt. Du kom ud af sengen i tide – faktisk i så god tid, at du kunne sætte dig ved køkkenets lille bord og drikke din morgenkaffe i fred og ro. Der var ikke noget med at skulle ræse rundt for at nå det hele, inden du skulle på arbejde. Det var en af de nemme dage. Der var ikke så mange patienter at skulle tage sig af. Fint. Der var tid til at tale med sygeplejerskerne inde på afdelingens stue. Fint, lige at få føling med hvad, der foregår i deres liv. Men sidst på arbejdsdagen blev du ringet op af den læge, som skulle overtage vagten efter dig. Hun spurgte, om du mon havde et telefonnummer til en låsesmed i København. Du kunne godt regne ud, hvad det betyder, ikke? At hun bliver forsinket, og du må derfor være på arbejde i mindst en time – måske to – længere, end du havde planlagt.

En streg i regningen

Det var lidt en streg i planen. Du havde jo planlagt at tage i biografen sammen med din kæreste. Men øv. Der er ikke noget at gøre. Du fortalte din kollega, at du sender hende et nummer til en billig låsesmed, som du tit har brugt. Du fortalte hende også, at hun bare skal være helt rolig. Du skal nok tage hendes vagt, indtil hun kommer. Din kollega takkede dig. Du måtte dog ringe til din kæreste og aflyse biografturen. Du forklarede ham, at din kollega har smækket sig ude og derfor først må vente på en låsesmed, inden hun kan tage af sted. Det vil jo ikke være så rart for hende at vente på en låsesmed fra København sent om aftenen. Sådan efter, hun har haft en trættende aftenvagt. Din kæreste forstod dig heldigvis. Han er vant til, at du ofte må aflyse et arrangement, som I har aftalt.

Det var lidt bøvlet

Du kunne godt høre, at det ærgrede ham. I havde faktisk glædet jer til at kunne bruge lidt mere tid sammen. Når du har dagvagter, så fungerer det altså bedst for jer.

Din kollega ankom efter et par timers overarbejde. I tjekker lige ind – sådan med, hvad der er sket på afdelingen i løbet af dagen. Din kollega er meget ked af, at hun har forsinket dig og eventuelt ødelagt eftermiddagens planer. Men hun siger også, at det var en rigtig sød låsesmed, som du havde givet hende et telefonnummer til. Han ankom så hurtigt, han kunne. Men der er åbenbart stort behov for hans ydelser. Hun måtte nemlig vente på ham i mere end en time.

I snakkede ikke mere om det. Men du tænkte, at når det er en billig låsesmed, så er det også en låsesmed, der har travlt. Det her med at få åbnet en dør, er jo noget, folk som regel ikke vil betale for. Og hvorfor ikke det? Er det fordi vi altid står og føler os rigtigt tåbelige, når vi lige har smækket os ude? Eller er det fordi, vi bare ikke anser for låsesmedens arbejde for vigtigt. Det er det jo.