Bombe i København

I dag skete der en bombesprængning i København. En mand med tilsyneladende oprindelse fra Mellemøsten er nu på fjerde time under overvågning af politiet i en park i København. Det menes, at han har sprængstoffer monteret på sig i en taske. Nu spørger folk hinanden, om der er en sammenhæng mellem, at det er 11. september i morgen og mandens bombe bare 150 meter fra Nørreport Station.

Bombe – måske terror – i København?

Er det en vanvittig mand, der blot ville sprænge sig selv i luften? Eller er der tale om muslimsk terror? Eller noget helt tredje? Spørgsmålene er mange i disse timer, og svarene er kun få og meget vage.

Den mand, der er mistænkt for at stå bag en eksplosion på Hotel Jørgensen i København, er ved at blive transporteret til Rigshospitalets traumecenter, efter at politiet har fjernet den taske, han havde spændt om maven.  Kort før kl. 18.30 lød et større brag inde fra parken. Ifølge politiet skyldes braget, at politiet ved hjælp af bomberobotten Rullemarie har skudt mod tasken for at se, om der var ammunition i.  “Detoneringen af hans taske har ikke givet grund til yderligere bekymring,” konstaterer vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen kortfattet til jp.dk.  Mandens identitet er endnu ukendt, men vicepolitiinspektøren bekræfter, at man “kigger mod udlandet” for at fastslå hans baggrund.

Bevæbnede betjente med hjelme er netop gået ind i parken efter braget.  Politiet frygter, at den formodede bombemand har yderligere sprængstoffer på sig.  Eksperter har fjernet en sort pakke eller taske, som manden har haft spændt fast om maven, efter at han flygtede fra hotellet og over i Ørstedsparken, hvor han senere blev anholdt af politiet.  Sprængstofeksperter såvel som rullemarie har de seneste timer opholdt sig i Ørstedsparken.  Hundepatruljer gennemtrawler stadig Ørstedsparken, ligesom sprængstofseksperter undersøger Hotel Jørgensen for yderligere sprængstoffer.

Bombemand på vej til Rigshospitalet

Den mand, der i timevis har ligget i Ørstedsparken i København, er nu på vej til Rigshospitalets Traumecenter, så snart han er blevet bragt ud i den ambulance, som er ankommet til parken.  Hærens ammunitionsryddere sendte ved 18.30-tiden Rullemarie ind for at klippe det bælte, som manden havde om maven, over. Efterfølgende skød rullemarie mod tasken, som man mis­tænkte for at indeholde sprængstof. Manden, der angiveligt er fra Luxem­bourg, forsøgte angiveligt at sprænge sig selv i luften eller antænde noget på Hotel Jørgensen kl. 13.29 i dag.  Rullemarie har været udstyret med et fjernstyret kamera og en fjernstyret saks, som skulle bruges til klippe mavebæltet over med.

Store områder er blevet afspærret

Ifølge TV 2’s reportere på stedet er politiet nu gået ind på hotellet på en form for en rambuk, der kan bruges til at sprænge døre ind med.  Samtidig er Beredskabsstyrelsens kemiske eksperter blevet tilkaldt for at bidrage til efterforskningen.

Politiet fik alarmen klokken 13.29. Som tiden er gået, har politiet skruet op for indsatsen, og afspærringerne er blevet udvidet betragteligt.  De omfatter hele Ørstedsparken og Israels Plads. Politiet siger, at man tager de forholdsregler, fordi der har været en eksplosion