Det ægte Italien

Det var en rigtig god aften i aftes, fordi min kone og jeg fik truffet en beslutning af de lidt større, som vi nu i løbet af den næste måneds tid vil forsøge at føre ud i livet. Beslutningen går ganske enkelt ud på, at vi vil købe vores helt egen feriebolig i Italien, hvor vi har holdt vores ferie gennem de seneste mere end 10 år. Vi kender jo til det med ferieboliger i Italien, da vi gennem mange år har lejet via vores favoritbureau: https://you-go.dk/

Vi brugte aftenen på at diskutere økonomi og andre praktiske forhold omkring det at eje en feriebolig i Italien. Vi var blandt andet enige om, at det for vores vedkommende vil være mest praktisk at finde en lejlighed, hvor der ikke er have eller andre udenomsarealer, der skal passes året rundt.

Den afgørelse var lidt tung at træffe, for vi har i årenes løb nydt det ekstra meget, når vi har holdt ferie i eget hus. Vi har adskillige gange lejet feriehuse i Toscana, som er en region i Italien, hvor vi har holdt mange ferier. Men vi var også opmærksomme på, at det især har været en fordel for vores børn, at der har været en have tilknyttet ferieboligen, og nu har vores nået en alder, hvor vi ikke længere skal regne med at have dem med på ferie.

Vi regner med at skulle bruge vores kommende feriebolig mindst to gange om året, men sammenlagt bliver det nok ikke til mere end syv uger, så der vil jo være en meget stor del af året, hvor vi ikke kan passe en have, og vi har ikke meget lyst til at entrere med et eller anden lokalt firma om at holde sådan en have i orden.

Ferielejlighed

Så det bliver altså en lejlighed, vi først og fremmest vil kigge efter. Det ville selvfølgelig være oplagt at søge efter noget i Toscana, fordi vi føler os godt tilpas i den region, men på den anden side tænker jeg også på, at der kan være fordele forbundet med at finde en bolig i en lidt nordligere region, så vi ikke skal køre helt så langt, når vi skal på ferie.

Derfor argumenterede jeg også overfor min kone med, at der nok er lige så dejligt oppe nordpå som i Toscana, og jeg har på nettet set, at der for eksempel er masser af feriehuse i Piemonte, man kan leje sig ind i, så jeg kunne godt tænke mig at tage derned i en lejet feriebolig og så bruge et par uger på at finde den helt rigtige lejlighed til os.

De skønne vine

Den plan fik jeg heldigvis overbevist min kone om. Jeg fremhævede blandt andet, at mange af de store og lækre italienske vine, som vi begge holder så meget af, kommer fra netop Piemonte. For vores vedkommende gør det ikke noget, at vi så ikke kan få en feriebolig tæt på en strand, for når vi ikke længere skal tage hensyn til børn, er en strand alligevel ret ligegyldig for os.

Det var anderledes tidligere, når vi skulle finde et feriehus i Italien, for da skulle det altid være så tæt på havet som muligt.