Hawaii ferie var det bedste

Det var et brag af en ferie, min mand og jeg var på i sidste måned. Vi har i lang tid sparet ferie og afspadsering op, så vi fik mulighed for at være væk i fem uger i træk. Vi havde nemlig besluttet, at vi ville lære det vestlige USA at kende, og vi havde på forhånd et godt udgangspunkt, idet min søster og hendes mand for nogle år siden flyttede til San Diego i Californien, hvor min svoger har et godt job.

Det har længe været på banen, at vi skulle besøge dem i San Diego, og de har mange gange presset på, for at vi skulle tage os sammen og komme der over. Det er ikke så tit, de får besøg fra det gamle fædreland, så det er mere end velkomment, når der kommer nogen.

Og nu skulle det altså være, men fem uger i træk sammen med min søster og svoger ville vi under ingen omstændigheder gå med til. Man kommer alt for nemt til at gå hinanden på nerverne, så min mand og jeg aftalte, at vi kunne bo hos dem en uges tid, hvorefter vi ville tage af sted på egen hånd i en lejet bil. Så kunne vi eventuelt afslutte ferien med nogle dage i San Diego.

Hawaii – måske det smukkeste sted på jorden

Så skete der det i løbet af den første uge i San Diego, at min mand faldt over en annonce i et amerikansk magasin. Den indeholdt et super godt tilbud på forskellige billige rejser til Hawaii. Det lød måske lige rigeligt eksotisk i mine ører, men en af rejserne fangede alligevel vores interesse. Der var tale om at flyve til Honolulu og derefter tage på et syv dages krydstogt rundt til de forskellige øer, som staten Hawaii består af.

Lån penge

Rejsen bestod af to overnatninger på et hotel tæt på den berømte Waikiki Beach i Honolulu, hvorefter man gik ombord på krydstogtskibet og indledte de syv dages sejlads. Under krydstogtet skulle man bo på skibet, og der var i disse syv dage fuld forplejning med i prisen.

Efter krydstogtet var der igen to overnatninger i Honolulu, inden turen igen gik med fly tilbage til Los Angeles, som også var udgangspunkt for rejsen.

Det var prisen, der for alvor var interessant, for rejsen kostede kun 1.200 dollars eller ca. 6.000 kr. pr. person, og det var vel ikke meget mere, end vi alligevel ville have brugt i det tilsvarende tidsrum til at bo på hoteller, leje af bil og noget at spise. Så det var let at beslutte sig: Vi valgte Hawaii.

Hele USA er fantastisk

Alligevel fik vi fornuftig tid til at se det vestlige USA, ikke kun Californien, men også nabostaterne, og vi fik også set for eksempel Grand Canyon, ligesom der blev tid til et par dage i spillebyen Las Vegas, som i al sin overdådighed bestemt var en stor oplevelse. Men set i bakspejlet er der altså ikke noget, der slår Hawaii. Det var en helt igennem uforglemmelig ferie, og det er sikkert, at der står flere Hawaii rejser på vores ønskeseddel. Ligesom mange andre kommende rejser til USA – for det er et land, man aldrig bliver færdig med.