XL er da smukt!

Er du overbevist om, at du er begrænset af nogle regler, når du skal klædes på og er plus size? Så kan du godt tænke om igen. Her skyder vi alle de gamle regler for plus-size piger i sænk 🙂

Den gamle regel: Du kan ikke gå med hvidt.

Den nye regel: Nøglen til at se godt ud i et stykke tøj er ikke farven, men pasformen. Hvid får dig ikke til at se større ud, hvis du finder det rigtige snit – ligesom at sort ikke slanker, hvis det ikke er det rigtige fit. Der er dog en undtagelse. Hvis du skal have taget billeder, kan hvid få dig til at se større ud – og det gælder for alle. Når du shopper efter hvidt tøj, se kig særligt efter hvide bukser eller hvide kjoler. Vælg materialer med mere substans og struktur i stedet for noget meget tyndt, der viser alt. Materialer med substans er med til at formgive og skjuler også dit undertøj.

Den gamle regel: Stærke farver og print påkalder unødig opmærksomhed på din figur, og får dig til at se større ud.

Den nye regel: Der er ingen regler, når det kommer til farver. Vær blot sikker på, at farven passer til din hudfarve. Selv en stærk rød kan være slankende, når faconen passer til din figur. Hvis du er nervøs for at tage springet ud i farver, så start med de små detaljer. Det kan være sko, smykker eller tasker, før du springer ud i hele beklædningsdele. Hvad angår print, så er særligt farver, der flyder ud i hinanden gode, i stedet for måske et lille print.  One Two har lækre bluser med print, der er meget feminine og har et godt fit.

Modetøj butik

Den gamle regel: At klæde sig i en farve er altid slankende.

Den nye regel: Brug det – men misbrug det ikke. At være klædt i en farve kan skabe en god slankende effekt ved at skabe en kontinuerlighed i farven, men blot at tage tilfældige klædningsstykker på i den samme farve kan også se kedeligt ud. For at undgå det, kan du lege med forskellige materialer. Tilføj en beklædningsdel med tekstur eller måske noget i chiffon, og tilføj eventuelt smykker eller sko i en stærk kontrastfarve i stedet for at have den samme farve på fra top til tå. Prøv et par lækre jeans fra Bessie i sort med en sort top, og sæt røde sko sammen med det og en rød taske.

Den gamle regel: Striber er fjenden.

Den nye regel: Du skal ikke være så bange for striber. De har fået et dårligt omdømme – men du skal bare bruge dem rigtigt. Brede striber over brystet og over maven er ikke gode til nogen. Men der er mange andre slags striber, der duer, og som også kan virke slankende. For eksempel kan asymmetriske striber få dig til at se mindre ud. Kig også efter tøj med striber, der går indad mod taljen – det får taljen til at synes mindre. Vælg også striber på en mørk bagrund i stedt for striber på en lys baggrund.

Den gamle regel: At følge trends er for risikabelt. Bliv blot ved basis tøj.

Den nye regel: Hvis det virker for dig, så gør det. Hemmeligheden er at bære en trend på en måde, der passer til din facon. Vil du for eksempel gerne bære en kort bluse? Bær den med en nederdel, der er høj i taljen. Vil du gerne have haremsbukser på? Find et par med stretch og med læg. Særligt kvinder, der er store foroven, ser godt ud i haremsbukser, da de er med til at skabe balance.

Den gamle regel: Hvis du er plus size, er empire snit ikke noget for dig.

Den nye regel: Uanset hvad du har hørt, er der ikke et snit, der passer til alle – heller ikke empire snit. Hvis du har små bryster eller er mere stor nedenom, kan empire snit være et godt fit, da det trækker opmærksomheden opad og fokuserer på brystet og taljen. Dog skal kvinder, der er mest brede i taljen eller har store bryster, styre uden om empire snittet. De kan nemt komme til at se gravide ud.

Den gamle regel: Poset tøj kan man skjule sig i – jo større jo bedre.

Den nye regel: Det eneste, du vil få ud at at drapere dig i for stort tøj, er, at du kommer til at se større ud. Vis i stedet din facon i tøj, der følger dine kurver. Det behøver ikke at sidde tæt. Der er mange nye materialer, der har det perfekte stretch til at give et glat og sexet look uden at være for stramt. Tænk også på, at når du bærer noget med mere volumen, så sæt det sammen med noget mere tætsiddende. For eksempel en løs top med en stram nederdel eller stramme bukser. Volumen er OK, bare det ikke er både foroven og forneden.

Den gamle regel: Detaljer som flæser vil bare give dig uønsket fokus på din størrelse.

Den nye regel: Brug de detaljer, der fungerer for dig. Selvfølgelig er en stor flæse på brystet ikke en god ide, men hvis det er brugt rigtigt, ser det godt ud. Brug dem strategisk. Flæser på langs kan virke slankende og flatterende. Det kan også se godt ud på ærmer, for enden af ærmer og i siden af en nederdel for eksempel.

Glem reglerne, og klæd dig, som du har lyst til – så længe du kan lide, hvad du ser og føler dig godt tilpas, er det det vigtigste. Udvalget af plussize modetøj er stort i dag!