Mærkevarer og udsalg – Spring Copenhagen

Værtindegave

Er der noget, som vi danskere er rigtigt gode til, så er det at planlægge, hvordan vi skal bruge vores fritid. Der er allerede rigtigt mange danskere, der allerede tilbage inden jul havde planlagt deres sommerferie. De ved, hvorhen og hvornår de skal rejse. Vi planlægger også vores hverdag – sådan så vi kan få den til at hænge sammen. Der er jo børn, der skal køres til og fra skole og aktiviteter – og i en familie med to eller tre børn kan det blive ret hektisk, når børnene går til flere forskellige fritidsaktiviteter. Så det er noget med at bruge kræfterne og tiden effektivt. Hvad vi dog ikke gør, så ofte er at kigge lidt ud i fremtiden. Vi ved, fx at vi har tre niecer og fire nevøer. Vi ved også, at de fleste af dem skal giftes inden for den nærmeste periode. Men alligevel går vi i panik, når vi får invitationen til bryllupsfesten. Hvorfor? Fordi vi ikke aner, hvad vi skal give dem i bryllupsgave. Ofte bliver det derfor til, at vi sætter et beløb ind på en bankkonto – så kan brudeparret selv bestemme, hvad de vil bruge pengene til. Det er også ok. Men er det ikke lidt kedeligt, at der ikke er et fint gavebord med pakker til brudeparret? Det synes jeg, det er – og jeg har efterhånden lavet mange af de der panikkøb, når jeg har haft brug for en gave. Jeg har også betalt for dyrt for mine panikindkøb. Men jeg er ved at lære det. Og jeg har faktisk et forslag, som jeg tror, mange mennesker kan bruge, hvis de pludseligt står i en situation, hvor der er brug for en bryllupsgave – eller en værtindegave for den sags skyld.

Mærkevarer hos isenkræmmeren

Mit forslag er, at du – I – kigger nærmere på tilbud på mærkevarer, som mange isenkræmmere ofte har. Det sker tit, at du kan finde fade, stel, glas eller bestik i klassisk design fra meget kendte brands, og som er nedsat kraftigt. Forleden så jeg, bl.a. at du kan finde ovnfaste fade fra et meget stort og kendt dansk mærke, som var nedsat med ca. 60%. Det er, da et beløb, der er til at forstå. Faktisk så var det lidt mere end 60%! Jeg købte dem da også. Fik dem med mig hjem. Og nu står de og venter på at blive en gave til det næste brudepar, der inviterer mig med til deres store dag. Jeg vil foreslå, at du gør det samme: Holder lidt øje med, hvad der findes af tilbud på mærkevarer, så du kan få både inspiration til en bryllupsgave – og spare penge. Dertil kommer også, at du ikke behøver at gå i panik, når du allerede har købt genstande, som du ved, aldrig går af mode, og som er i et design, de fleste mennesker kan lide.

Det er altid muligt for os at planlægge lidt bedre – til vores og andres fordel. Og ja, når du nu ved, at der er snak og sladder i familien om et kommende bryllup, hvorfor bruger du så ikke de informationer?

Den lille opmærksomhed

Nu er det ikke, fordi du skal presses. Men synes du ikke, at det er en god idé at tage en lille ’opmærksomhed’ med til værtinden, når du bliver inviteret til middag hos din bedste ven? Når jeg siger ’opmærksomhed’, så tænker jeg ikke på en æske chokolade, en buket blomster eller en god flaske rødvin. Nej, jeg tænker specifikt på en lille, personlig gave – fra dig til hende. En lille gave, der viser, at du værdsætter invitationen, og at du også ved, at hun har gjort sit bedste for, at I får en hyggelig aften med lækker mad, godt selskab og gode diskussioner.

Ja, jeg synes faktisk, at det er på sin plads, at hun skal have en lille gave. Jeg synes også, at det er et must, at du gør lidt ekstra ud af din påklædning. Hun har dækket et fint bord. Måske oven i købet købt ekstra udstyr til bordpynt. Så den der med at møde op i casual tøj – uden en lille gave – er ikke i orden. Det kan godt være, at jeg er konservativ og gammeldags. Men sådan er det bare. Og jeg er ret sikker på, at inderst inde, så ved du godt, at jeg har ret: Du godt kan lide at gøre lidt ekstra ud af dig, selv når du er blevet inviteret til middag. Du vil faktisk gerne tage pænt tøj på. Du vil også gerne give hende en ’opmærksomhed’. Det bliver værdsat af din værtinde. Ja, det bliver værdsat af alle. Og det er med til at skabe en god stemning ved bordet.

Træfigurer fra Spring Copenhagen

Men hvad skal du så give hende? Jeg har jo lige sagt, at du ikke må give hende chokolade, blomster eller rødvin.

Blomster og chokolade i gave

Et forslag er, at du giver hende en lille figur fra Spring Copenhagen. Sådan en lille figur er faktisk også et godt samtaleemne, som du kan bruge, hvis du får en bordherre eller borddame, som du ikke kender til bords. Du kan altid finde på noget at sige om træfigurerne fra Spring Copenhagen. Du kan tale om designet. Om firmaet og dets historie. Og ja, hvem ved. Der kan komme mange sjove, små samtaler frem og figurerne. De er søde at kigge på. De fortæller hver især noget om sig selv – og om den, der kigger på dem.

Nogle af Spring Copenhagens træfigurer er kun til pynt. Andre har en funktion. Det kan være en peberkværn eller en bordskåner. Det kan også være et lille dyr, som bare er nuttet at se på.

Alle figurerne er dog lavet af dygtige håndværkere, som har sørget for, at der ikke er skarpe kanter, eller at man får splinter i fingrene, når man holder dem i hånden. Den stolte danske tradition for godt håndværk kommer til live i de små figurer.
Er du i tvivl om sådan en figur vil falde i god jord? Det skal du ikke være. De er hverken provokerende eller ekstreme. De er sådan set ret anonyme – uden at være anonyme. De kan stå i en vindueskarm eller på en reol og pynte. De kan også bruges ved selve middagsbordet.