Tour de France skandale?

Vi hører hele tiden om Tour de France og skandaler om doping. Men helt ærligt: En skandale er vel, når noget er ekstraordinært slemt? Tour de France er jo bare en lang opvisning i, hvem der er bedst til at bruge doping. Der er nye dopingskandaler hvert år, der efterfølges af voksne mænd, der næsten grædende siger undskyld i TV. Hykleri og hysteri!

Tour de France er i dag et race for stofmisbrugere – det kan ingen jo argumentere mod. Og fransk politi er enige om, at Tour de France er et fantastisk sted at gennemføre razziaer. Hvor ellers kan man finde så mange junkier samlet ét sted?

Ritzau skriver i dag om dopingsagen mod Ricco fra Tour de France:

Fransk politi har indledt sag mod Riccardo Riccò, der benægter brugen af epo. Riccò er løsladt, men må ikke tale med ryttere eller andre fra Saunier Duval.

Som om nedturen for Riccardo Riccò ikke er voldsom nok med et spark ud af Touren og en fyreseddel, indleder det franske retsvæsen nu en sag mod den 24-årige italiener for “brugen af giftige substanser”, oplyser den offentlige anklager i den franske by Foix.

Riccardo Riccò benægtede fredag alle anklager over for den franske dommer.

– Rytteren benægter på det kraftigste at have gjort brug af epo og forklarer ikke, hvorfor der blev fundet epo i hans urinprøve fra den 8. juli. Han benægter at have taget dette substans eller andre substanser, som er forbudt i Frankrig, sagde den offentlige anklager.

Riccardo Riccò må ikke kontakte ryttere eller andre fra det sit tidligere mandskab Saunier Duval, men rytteren er blevet løsladt

Tour de France er en død sild og en katastrofe for cykelsporten. Hvis nu bare tv i Danmark ville vise nogle rejseprogrammer fra Frankrig i stedet – for helt ærligt: Jeg gider ikke sidde og glo på stofmisbruge i shorts og farvede T-shirts. Gør du?

Læs mere hos Politiken her og her