Mange fine ord om lån og kredit

Online lån er fremtiden

Vi giver lån uden afdrag – men aldrig uden rådgivning “Snusfornuftig rådgivning” er en vigtig kliché, når det gælder rådgivningen omkring afdragsfrie lån. Sådan sagde Bonusbanken engang på deres nu hedengangne hjemmeside. Faktisk sagde de en hel del mere om lån, renter og kreditter. Og i dag er det jo især online banken Billige Kviklån DK, der er kendte som de bedste online kviklån i Danmark.

Afdragsfrie lån er nemlig perfekt til nogle kunder, men en dårlig idé til andre. Bonusbanken formidler lån via Totalkredit, der nu står klar med en fantastisk palette af lån, der giver et utal af nye lånemuligheder. Den 1. oktober 2003 lød startskuddet for afdragsfrie lån. En nyhed, som gennem en længere periode har haft mediernes fulde opmærksomhed. I dag er hele området med boliglån ganske anderledes.

Vi må sige, at lånene har fået en masse gratis omtale. Et afdragsfrit lån retter sig til alle boligejere. Afdragsfriheden betyder, at du ikke betaler afdrag, men kun renter og bidrag på lånene. Det betyder kort og godt, at du som boligejer kan få flere penge mellem hænderne i op til 10 år og dermed skabe luft i din økonomi. Penge, der kan bruges til at realisere drømme, afdrage på anden dyrere gæld, finansiere orlov eller anden nedsat arbejdstid, indbetaling på pension, forældrekøb, køb af sommerhus og så videre. Når den afdragsfrie periode ophører, er der forskellige valgmuligheder for lånets tilbagebetaling.

Lånetyper

Muligheden vil afhænge af den valgte lånetype. Med de afdragsfrie lån er vore boliger absolut i centrum. Boligen kan faktisk blive fremtidens nye opsparing eller kassekredit. De, der allerede har vist interesse for de afdragsfrie lån, kan opdeles i tre grupper. Kunder der ønsker at øge pensionsopsparingen De ekstra penge, du får til rådighed i den afdragsfri periode, kan sættes ind på en pensionsordning og dermed skabe en økonomisk ramme til dit 3. liv nemlig seniortilværelsen.

Udover at du skaber frihed og uafhængighed, har du samtidig mulighed for at opnå skattefordele. Pensionsindbetaling er fradragsberettiget i indbetalingsperioden – det er først, når du skal have pengene udbetalt, du bliver beskattet af dem. Hvis din marginalskat er lavere på udbetalingstidspunktet end på indbetalingstidspunktet, har du sparet i skat. længere leve sparegrisen længere leve sparegrisen Bonusbanken maser på Bonusbanken har de seneste år markant mærket kundernes interesse for de mindre pengeinstitutter. Det har givet bonus i form af en massiv kundetilgang og en deraf afledt vækst i forretningsomfanget.

Men vi må ikke stivne eller hvile på laurbærrene, vi skal stadig mase på. Storbankerne har i flere år i helt uforståeligt omfang accepteret, at kunderne flytter til de mindre pengeinstitutter. Der er flyttet markedsandele, og det giver blod på tanden og lyst til fortsat ekspansion. De mindre pengeinstitutter har i stort omfang etableret filialer langt væk hjemmefra, hvilket har betydet, at konkurrencen er blevet intensiveret.

Ikke alene slås vi med de store, nu slås de mindre og mellemstore også indbyrdes. Den stigende konkurrence er senest forstærket ved, at kreditforeningerne nu tilbyder afdragsfrie lån, og det kan ikke undgås, at flere privatkunder vil benytte lejligheden til at konvertere banklån til afdragsfrie lån. Om det er fornuftigt eller ej, skal jeg lade stå usagt, men for vovehalsene, der tror på et fortsat lavt renteniveau, kan der være en “guldgrube” i de nye lån. Jo sandelig. Se blot på, hvad der er sket på markedet for de lynhurtige SMS lån for eksempel!

Banker i forandring

Vi lever i en foranderlig verden med masser af udfordringer og med masser af konkurrence. Alle vil slås. Men vi i Bonusbanken er parate. Vi har de rigtige medarbejdere, vi har de rigtige produkter, og vi er konkurrencedygtige. Faktisk er vi i den seneste undersøgelse, der er foretaget af Penge og Privatøkonomi (nr. 9/2003) blandt de absolut billigste full-servicebanker. Vi har gode underleverandører i form af Totalkredit og Bankinvest m.fl. Vi har også et helt afklaret forhold til, at vi vil klare udviklingen selv. Vi søger ikke fusion, men vi søger samarbejde. Jo – men sådan gik det jo ikke helt for banken, der nu er lukket. I stedet er der rige muligheder for at tage et billigt banklån online for eksempel.

Vi tror, at vi på sigt vil komme til at opleve, at en kreds af mindre pengeinstitutter vil udbygge og formalisere et tættere samarbejde frem for at konkurrere. Vi tror også, at Bonusbanken vil komme til at spille en central rolle i dette nye netværk. Du vil komme til at opleve, at Bonusbanken nu mere end nogensinde er: Noget for dig – noget for sig.  Kunder der ønsker at tilbagebetale dyr gæld Mange boligejere har lån andre steder end i kreditforeningen. Typisk er denne gæld dyrere i rente end kreditforeningsrenten.En anden væsentlig spiller i den kommende tid bliver den nye

Afdragsfrie lån

Ved at bruge afdragsfriheden til at blive gældfri andre steder end i boligen, skaber du luft i økonomien til nye drømme. Kunder der ønsker mere råderum i det daglige Mange dømmer om at efteruddanne sig yderligere for at kunne matche de stigende krav, der bliver stillet på arbejdsmarkedet. Eller også drømmer du bare om at kunne være mere sammen med børnene eller familien, mens tid er. Et afdragsfrit lån vil kunne hjælpe med at få økonomien til at hænge sammen i denne periode.

Hvilken type lån i Totalkredit du og din familie er bedst tjent med, afhænger helt af jeres situation, og det er en afvejning af fordele og ulemper set i forhold til økonomi og risikovillighed. Det er derfor en rigtig god idé at rådføre dig med din rådgiver i Bonusbanken først. Vi har fingeren på pulsen, og sammen kan vi vurdere, hvad der er bedst for dig og din familie.

Læs mere om renter, lån og kreditter på Låne Penge Nu. Låne-penge.nu er Danmarks største og mest kendte online låneplatform, som guider dig som låntager igennem lånejunglen.