Stakkels Fie Laursen?

Fie Laursen – et fænomen på nettet og også på TV. En tilsyneladende ganske almindelig pige fra et sted i provinsen i Danmark, som grundet mobning gik offentligt ud med sine kvaler om netop det. Og al mulig sympati for det, for mobning er noget ledt noget. Men der er altså mere i den historie – set fra en gammel kynikers behagelige lænestol. Der er også en ekshibitionistisk trang til at blive set og hørt – og en selviscenesat virkelighed som offer for en uforstående verden med passende mellemrum, når opmærksomheden om Fie begynder at klinge af.

Alt har en pris – også for Fie Laursen

Fie er meget ung, og jeg håber da, at hendes forældre og andre rådgivere har husket at fortælle Fie, at når man beslutter at gøre sig selv offentlig, følger der både fans og haters med. Sådan er verden indrettet, og det ved ethvert fornuftigt menneske. Måske ved Fie Laursen det også – og så bruger hun det bare i sin markedsføring af sig selv.

Jeg så Fie på TV2 med store og tårefyldte øjne, og jeg er da sikker på, det var ægte. Hendes far var der også, og det er vel rimeligt at antage, at han rådgiver hende. Medmindre han ikke lever i denne verden, ved han, at det her koster. Og det har han forhåbentlig fortalt Fie.

Nu skal det ikke forstås sådan, at jeg på nogen måde sympatiserer med dem, der mobber Fie Laursen på nettet og i det virkelige liv, for det gør jeg langt fra. Men jeg forstår bare ikke, hvordan det kan undre nogen?

For noget tid siden blev nedenstående skrevet på denne blog:

Hvem er Fie Laursen? Det måtte vi spørge os selv om her på redaktionen, og lidt research gav os svaret. Fænomenet Fie Laursen skal forklares med de stærke virale kræfter, der går i spil, når en køn ung pige uploader en video på Youtube med et budskab. Og ja: Du skal nok få lov at se en video med Fie Laursen i denne artikel også.

Fie Laursen – Min ærlighed

Det er under overskriften “min ærlighed”, at Fie Laursen lagde en video med hende selv i hovedrollen på Youtube. Den handler om mobning – og det lidt skæve ved den video med Fie Laursen er, at den er lavet på samme måde som en meget set video fra USA. Fie Laursen siger ikke ét ord på videoen – hun holder blot håndskrevne sedler op foran kameraet. Og nu kommer det helt vanvittige! Til dette øjeblik er den video set ikke mindre end 134.125 gange!

Fie Laursen – med et slag blev hun en kendt skikkelse på Youtube. Og nu skal du nok få lov at se hendes video:

Fie Laursen video fra Youtube

https://youtu.be/l-QoxO2X7WU

 

Fie Laursen blog

Fie Laursen driver også en blog, der tilsyneladende er ganske populær. Den kan du se her. Hendes blog handler om meget af det, der prægen en ung piges liv – Fie Laursen er 15 år gammel.

Fie Laursen i Aftenshowet på DR

Fie Laursen var i Aftenshowet på DR, og det blev til et interview, som faktisk burde gøre stort indtryk på dig. Du kan se indslaget med Fie Laursen på Aftenshowet her.

Til jer der mobber via internettet: Tænk jer nu lige om, inden I kaster jer ud i den slags ondskabsfuldheder.

Og til Fie Laursen: Du er bare sej! Bliv ved med at være dig – så skal du nok klare dig. Og lad være med at stoppe med at lave dine videoer og din blog – for ved du hvad? Dem der mobber dig er bare dybt misundelige over, at de ikke kan det, du kan!

Det er min søde kollega Lise, der har skrevet dette i sin tid. Jeg indrømmer blankt, at jeg er mere kynisk og mere kritisk overfor Fie Laursen. Jeg tror, at der ligger en kynisk og beregnende marketingstrategi bag, og at hun er langt, langt fra så stakkels, som mange gerne vil gøre hende til.

Men hvad siger du? Er Fie Laursen et dygtigt orkestreret stunt, er spiller på følelser – eller er hun sa naiv og verdensfjern, som hun gerne vil fremstå?